Znamo koji su karmin koristile Jennifer Aniston i Courteney Cox u seriji „Friends“, može se kupiti i danas
Znamo koji su karmin koristile Jennifer Aniston i Courteney Cox u seriji „Friends“, može se kupiti i danas

Znamo koji su karmin koristile Jennifer Aniston i Courteney Cox u seriji „Friends“, može se kupiti i danas

Jedna od najpopularnijih TV serija svih vremena, Friends, nije ostavila samo neizbrisiv trag u kulturi, već je takođe postala izvor inspiracije za mnoge modne i beauty trendove. Interesovanje za seriju ne prestaje ni dan danas. Svakodnevno u Americi seriju Prijatelji pogleda čak 16 miliona ljudi. Kao što populararnost ovog legendarnog sitcoma ne prestaje, tako se beauty trendovi koji su likovi iz Friends-a postavili sve više vraćaju. Jedan od njih je popularna The Rachel frizura, koja je dobila naziv na osnovu istoimenog lika kog je tumačila Jennifer Aniston. A nedavno smo saznali koji je to karmin koji su Rachel i Monica (Corteney Cox) koristile u pomenutoj seriji. A ova nijansa je sve traženija, i na sreću može se kupiti i danas.

Jennifer Aniston i Courteney Cox - IMBD

Jedan od najzapaženijih modnih uticaja serije je svakako bila The Rachel frizura. Popularna glumica jednom prilikom otkrila je da tokom snimanja serije nije bila u potpunosti zadovoljna ovom frizurom, te da je jedva čekala da joj kosa poraste. Za razliku od nje, mnogi su u ovom stilu prepoznali globalni trend koji traje već decenijama. Ova slojevita, razbarušena frizura postala je simbol neobaveznog, mladalačkog izgleda i inspirisala mnoge žene da isprobaju isti. Takođe, modne kombinacije koje su Rachel, Monica i Phobe iznele u seriji Friends, danas većina devojaka želi da rekreira. A da li uopšte treba da spominjemo ikoničnu zelenu Rachel haljinu?

Rachel and Monica spiced it up

Monica Geller i Rachel Green su bila umnogome različite, ali jednu stvar su obe volele – karmin u burgundy nijansi. A takav ruž za usne su Jenifer Aniston i Courteney Cox takođe volele da iznesu na crvenom tepihu. Not quite red, but not quite brown – ova nijansa karmina je obeležila devedesete godine prošlog veka. Na svu sreću, takva nijansa ruža za usne je dostupna i danas. Radi se o karminu brenda MAC u nijansi Spice It Up. Naime, glavna šminkerka serije Friends, Robin Siegel, je jednom prilikom otrkrila da su ovaj ruž za usne, zajedno sa olovkom Spice, koristile Courteney Cox i Jennifer Aniston u Prijateljima.

Jenifer Aniston i Courteney Cox karmin
MAC LUSTREGLASS SHEER-SHINE LIPSTICK - Spice it up
Courteney Cox i Jenifer Aniston karmin

Foto: Instagram IMDB/ @ashleypaige.w/ MAC

Učitati još
Zatvori