Da li u ovoj godini izvestan povratak mini vala?
Da li u ovoj godini izvestan povratak mini vala?

Da li u ovoj godini izvestan
povratak mini vala?

Koja vam je prva asocijacija kada spomenemo mini val? Nama je Flashdance. U tom momentu najrasprostranjeniji trend spržene kose vladao je tokom osamdesetih, a kovrdže su konačno mogle da nose i žene sa ravnom kosom.

Danas se malo ko upušta u isprobavanje tehnike mini vala, ali par selebriti ličnosti rešilo je da ovaj trend ponovo vlada.

Mini val je već trend među zvezdama

Kovrdže su već isfurale Emily Ratajkowski i Katie Holmes, i to na vrlo glamurozan način. Razlika između njihovih i lokni i iz 80-ih je ta što njihove izgledaju bogato i sjajno, a kosa im izgleda negovano i zdravo. Nema tu onog frizz momenta koji se javlja koja se javlja kao posledica veoma vlažnog vazduha.

Katie Holmes se pojavila sa nešto sitnijim loknama i razdjeljkom na stranu. Emily Ratajkowski, pak, imala je razdjeljak na sredini i malo veće, definisanije lokne. Ukoliko se odlučite za ovaj korak, znajte da mini val nije ono što je nekada bio, i sad je mnogo lakše (uz sve tool-ove koje imamo na raspolaganju) postići takav izgled.

mini val

Pre svega, danas postoje manje štetne opcije sa manje opasnim hemikalijama. Uz to, uvek možete odabrati talase ili opuštenije lokne umesto sitnih kovrdža sa kojima obično povezujemo mini val. Tako cele godine može imati beach hair bez mnogo muke. Ipak, takva vrsta frizure možda je najidealnija za leto, kad kosu možete pustiti da se osuši prirodno.

Naravno, pre nego što „zapnete“ za mini val, konsultujte se sa svojim frizerom jer on poznaje vašu kosu i znaće da proceni da li ste dobar kandidat za ovaj tretman ili ne. Takođe, frizer zna koje tretmane vam je radio do sada, i da li uopšte to sve sme da se kombinuje.

Tekst je preuzet sa sajta Journal.hr

Foto: Instagram; Profimedia

 

Učitati još
Zatvori