Hydro bob je IT frizura za proleće, a već je viđamo svuda
Hydro bob je IT frizura za proleće, a već je viđamo svuda

Hydro bob je IT frizura za proleće,
a već je viđamo svuda

Ako razmišljate o promeni frizure za prolećnu sezonu, primetili smo da se jedan stil posebno istaknuo – hydro bob. Nastavlja tamo gde je prošlogodišnji popularni slob stao, sa jednom velikom razlikom. Ova kratka frizura često se kombinuje sa mokrim (hydro) završetkom kako bi se postigao vrlo svež izgled.

Što je hydro bob?

Smatra se da ga je osmislio frizer i trendseter Tom Smith. Hydro bob ima taj oštar, pomalo androgin, skrojen izgled, ali ključno je da postoji mali element visoke mode koji čini da kosa izgleda definisanije. Gotovo je poput nežnog, mokrog izgleda. Ideja je da frizura treba poprimiti wet dimenziju i izgledati kao da je natopljena sjajem. Već smo videli wet look stilove koji dominiraju crvenim tepisima i uličnim stilom na Nedeljama mode od početka ove godine, ali sada ova kratka prolećna frizura deluje još usklađenije. Oštra linija ove frizure uvek će učiniti da izgleda kao veoma trendi.

Što se tiče dužine, oblik se može prilagoditi pojedincu, radeći sa njihovim crtama kako bi se stvorila dužina koja se nalazi između usana i sredine vrata. No, ovaj se trend oslanja jednako na stil kao i na kroj. Korišćenje proizvoda za oblikovanje daje definiciju i učvršćuje kako bi frizura izgledala savršeno za one koji vole da im je kosa pod kontrolom i prefinjenoig izgleda.

Koje proizvode koristiti za wet look hydro boba?

Pre nego što preskočite trend jer je previše zahtevan za održavanje, ovaj stil je zapravo veoma praktičan za postizanje. Dakle, to je jedan od onih za koje vam ne treba puno vremena i truda.

Postoje dva načina na koja možete postići mokri izgled. Prvi je sa proizvodima za oblikovanje koji se ne ispiraju. Hranljive kreme koje se ne ispiraju kao što je Olaplex No.6 Bond Smoother daju potrebnu vlažnost, hidrataciju i definiciju, a neće izgledati masno.

No, ako vam ne smeta nešto što izgleda malo jače i odvažnije i volite ideju da je vaša kosa negovana i na svom mestu, možete koristiti masku za obnavljanje kao što je Olaplex N°3 Hair Perfector. Koristite ga kao proizvod za oblikovanje i ostavite ga na kosi. Ne samo da ćete dobiti definiciju, već i tretman u isto vreme kada stilizujete kosu. Bonus je to što će vaša kosa izgledati sjajno, ali dugoročno gledano, takođe pomaže u njenom ojačavanju. To je sjajan trik za one koji nemaju vremena za nedeljne maske ili tretmane i dobićete efekt polu-mokrog izgleda dok će istovremeno omogućiti vašoj kosi potrebnu negu.

Kako oblikovati hydro bob?

Nakon što postignete teksturu, možete urediti stil sa nekim cool i trendi detaljima. Možete je nositi zabačenu iza jednog ili oba uva, a ako želite malo začiniti look za večernji izlazak, efektne minđuše će se odlično uklopiti. Takođe, hydro bob savršeno funkcioniše sa puštenim pramenovima koji uokviruju lice. Takav look nedavno je isfurala i Jennifer Lopez.

Tekst je preuzet sa Journal.hr

Foto: Instagram (@bobbyeliot, @aninebing)

Učitati još
Zatvori