Beauty trend alert: Izblajhane obrve za postizanje edgy izgleda
Beauty trend alert: Izblajhane obrve za postizanje edgy izgleda

Beauty trend alert: Izblajhane obrve za
postizanje edgy izgleda

Još jedan dobro poznati trend ponovo je viđen na pistama nekih od najvećih svetskih modnih kuća. Nedavno nam je pažnju privukao izgled izblajhanih obrva koji su izneli modeli poput Belle Hadid na Givenchy jesen/zima 2022 reviji.  Bleached brows trend namenjen je isključivo za one karakterističnog ličnog stila, željne eksperimentisanja. Ili za one koji se redovno impulsivno dohvate blanša u svom kupatilu u tri ujutru nakon najmanje neprilike. Either/or.

Givenchy F22
Givenchy F22
Givenchy F22

Where cool girls meet 

Naravno, sve najpoznatije kul devojke Holivuda često se igraju sa ovim trendom. Dok je bleached brows transformacija Kendall Jenner možda trajala samo jedno veče za ovogodišnju Met Galu, Julia Fox često je vidjena kako fura ovaj trend, i to na najrazličitije moguće načine. Izgled nekad upotpuni oštro izvučenim ajlajnerom ili izuzetno tanko nacrtanim cartoon-like obrvama. Dok nas Lady Gaga već više od deceniju iznenađuje svojim neočekivanim i ekstravagantim modnim i beauty look-ovima, najskorije je model Amelia Gray ovaj izgled potpuno prisvojila i učinila svojim.

 

@whoopsee.it
@juliafox
@themetgalaofficial
@kendalljenner
@ladygaga
@ilovegagalife
@ameliagray
@ameliagray

Kako postići bleached brows izgled kod kuće?

Pre nego što se uhvatite za četkicu i blanš, najbolje bi bilo da zaštitite kožu oko obrva vazelinom. Pomešajte blanš u prahu sa hidrogenom, jer je on zapravo glavni sastojak koji ga aktivira. Nakon toga, uzmite čist štapić maskare ili četkicu za zube i temeljno premažite dlačice obrva od korena do vrhova, tako da potpuno pokrijete obrve dok ih više ne vidite. Pokrijte ih malim komadom folije da se blanš ne bi osušio. Osećaji toplote i peckanja su normalni, ali ukoliko osetite da nešto nije u redu, obrišite ga i isperite. Sačekajte oko 10 minuta i proveravajte obrve svaka tri minuta nakon toga dok pigment potpuno ne nestane. Za ispiranje blanša sa obrva najbolje je korišćenje šampona i vode. Dozvolite da se obrve potpuno osuše da biste procenili boju i odlučili da li želite da ih ponovo pređete blanšom. Bitno je sačekati najmanje 20 minuta između procesa blajhanja, i nikako ne izbeljujte obrve više od dva puta u jednom danu.

Potrebni proizvodi:

Lilly Drogerie / Vaseline
Lilly Drogerie / Farcom Bleaching powder Blue - Plavi blanš za kosu
Lilly Drogerie / Lilly Hidrogen 6%

Gotovi se? Čestitamo! Postigli ste izgled na kom će vam zavideti svaka kul devojka koja prođe pored vas na ulici. Uživajte u vašem novom edgy izgledu, i ne zaboravite – sve je u tome kako ga iznesete.

Foto: IMAX, Instagram, Lilly Drogerie

Učitati još
Zatvori