Beauty trick: Donosimo savet kako da kreirate smokey eyes u roku od 60 sekundi
Beauty trick: Donosimo savet kako da kreirate smokey eyes u roku od 60 sekundi

Beauty trick: Donosimo savet kako da kreirate
smokey eyes u roku od 60 sekundi

Iako nam beauty zajednica iz dana u dan postavlja nove trendove i otkriva drugačije trikove, postoje određeni klasici koji su izdržali test vremena. Nikada ne izlaze iz mode, već se utemeljuju dublje u svakodnevnu rutinu lepote. Smokey eyes tehnika definitivno spada u tu kategoriju. Večita simfonija zamagljenih boja na očima će uvek biti go to način šminkanja za svaku svečanu priliku, onda kada želite da ostavite snažan utisak. A kako ova tehnika iziskuje dosta vremena, mi smo pronašli beauty trick uz pomoć kojeg ćete je mnogo lakše rekreirati. Potrebno vam je samo 60 sekundi.

Ovaj ikonični izgled očiju, prepoznatljiv po zavodljivom, razmazanom efektu je make-up sa kojim, možemo slobodno reći nećete pogrešiti. Smokey eyes tehnika uključuje korišćenje kombinacije senki za oči kako bi se stvorio efekat prelaza boje od tamne ka svetlijoj, dajući očima dubinu i dimenziju. Obično se tamne senke poput crne, sive ili tamno smeđe nanesu i pažljivo izblendaju sa svetlijim nijansama. Zatim se boja postepeno razmazuje prema spolja. Rezultat? Zanosan, tinjajući pogled koji očarava.

How to: Instant smokey eyes

Jourdan Sloane, beauty influenserka, otkrila nam je trik uz pomoć kojeg možemo u samo dva koraka da rekreiramo eskcentrične, a opet suptilne smokey eyes. Iako smo navikli da tehnika ovog make-up-a iziskuje dosta slojeva i blendanja, sa ovim trikom to nije slučaj. Jourdan je umesto svetle senke koja se obično prvo nanosi, namazala crnu olovku za oci. Olovkom je premazala donju i gornju liniju kapaka. Nakon toga je prstima prešla preko namazanog dela očiju i eto voila! Dobila je savršene smokey eyes u roku od 60 sekundi. Svoje trepavice je ulepšala i produžila maskarom. Takođe, efekat eyelinera je postigla uz pomoć tamne senke za oči i tanke četkice.

Ukoliko i vi puno puta odustanete od primenjivanja tehnike smokey eyes jer zahteva puno vreme, ovaj trik će vas verovatno naterati da se predomislite. Potrebna vam je samo dobra olovka za oči i minut vremena. Nema na čemu.

Journal finds: Crne olovke za oči

Essence - Kajal Pencil 01
Giorgio Armani Beauty - Smooth Silk Eye Pencil
Aura - Xpress
NYX Professional makeup- Crayon pour les veux
Catrice - Inside eye Khol kajal 010
Učitati još
Zatvori