Beauty trick: Kako da sami napravite tečno rumenilo
Beauty trick: Kako da sami napravite tečno rumenilo

Beauty trick: Kako da sami
napravite tečno rumenilo

Ne možemo a da ne primetimo da se rumenilo nekako neprimetno implementiralo u našu make-up rutinu kao nezaobilazni proizvod. Zavredilo je status must-have proizvoda. Osvežava lice, naglašava konture i našoj koži pruža boju i živost, odavajući utisak zdravog tena. Ovaj proizvod je tokom godina evoluirao od prirodnih pigmenata poput crvenog voća i cvetova do modernih visokokvalitetnih formulacija koja omogućavaju precizno nanošenje i dugotrajan sjaj. A kako beauty zajednica nikada ne spava kada su nove tehnike nanošenja make-up proizvoda u pitanju, tako je i za rumenilo iznedrila dosta novih metoda. A mislila je i na one kojima je teško da nađu odgovarajuću nijansu. Donosimo savet kako da sami napravite tečno rumenilo i odgovarajuću nijansu pogodnu za vaš ten.

Tečno rumenilo je lagane teksture i donosi zaista prijatan osećaja na licu. Zato je idealan proizvod za svakodnevnu upotrebu i implementiranja u našu daily make-up rutinu, bilo da je zima ili leto. Međutim, većina se neretko muči da pronađe odgovarajuću nijansu u skladu sa svojim tenom. Ali mi imamo rešenje za ovaj problem.

How to: Make your own blush

Sve što vam je potrebno jeste tečni korektor i roze senka za oči. Korektor, ne samo da briše tamne podočnjake i sakriva bubuljice, već je neizostavni deo konturisanja i no make up make up stila. A sada smo našli još jednu njegovu namenu. Možete ga iskoristiti kao glavni sastojak za pravljenje tečnog rumenila. Kako? Odaberite odgovarajuću nijansu korektora ili ono koje već koristite i u njega sipajte roze senku za oči. Možete sami odabrati boju rumenila koju želite da imate. Da li će to biti nude, jarko roze ili nešto jača nijansa – the choice is yours. Kada ste se odlučili koju boju želite, takvu nijasnu senke za oči sastružite na sitne komade. Takođe, možete promešati dve nijasne roze boje, ukoliko ne uspete da se odlučite za jednu. Sipajte je u korektor i promućkajte. Et voila! Dobili ste savršeno tečno rumenilo pogodno za vaš ten.

Foto: Instagram @nikki_makeup/ @lolo.lehnen

Učitati još
Zatvori