Puderi u kamenu koji savršeno matiraju kožu tokom letnjih dana

Puderi u kamenu koji savršeno matiraju
kožu tokom letnjih dana

Tokom leta naša koža je sklona prekomernom sijanju zbog sunca kojem je izložena. Osim što je leti potrebno zaštiti kožu SPF faktorom, potrebno je na lice naneti proizvode koji će biti lagane teksture, a prekriti nepravilnosti. Da bi naša koža lica dugoročno bila zdrava i negovana, potrebno je redovito činiti ispravne skincare korake. Prvi i nezaobilazni korak je čišćenje lica, zatim nanošenje seruma i hidratantne kreme. Leti je naša koža sklona mašćenju pa je u tom smislu puder u kamenu odličan odabir kako bi prekrili nepravilnosti bez da se koža prekomerno sija.

Puder u kamenu je idealan proizvod za masnu kožu

Masna koža je sklona aknama i ostalim nepravilnostima zbog začepljenih pora. Proizvodi teže teksture su dobar odabir zimi, ali leti je potrebno odabrati proizvode laganije teksture. Puderi u kamenu su zato idealna zamena tečnim puderima jer su laganije teksture, a dobro će prekriti nepravilnosti. Preporuka je pre pudera u kamenu naneti hidratantnu kremu, ali ako želite nešto jači make up look, onda je puder u kamenu odlična završna faza preko tonirane kreme. Reč je o proizvodu koji je odličan odabir za kožu sklonu nepravilnostima i začepljenim porama

Osim toga, ovaj proizvod stvoriće završni mat efekat bez dodatnog osećaja težine na licu. Da bi vaša koža na kraju dana bila negovana, potrebno je s vremena na vrijeme napraviti i piling lica kako biste uklonili višak sebuma kao i mrtve slojeve kože. Skincare rutina i njeni koraci su jako bitni kako bi i šminka dobro stajala na našem licu. Puderi u kamenu su svakako proizvod u koji se isplati uložiti tokom letnjih dana kako biste postigli prirodan, a svež igled kože. U nastavku saznajte koji su najbolji puderi u kamenu koje vredi imati u kozmetičkoj torbici.

L’OREAL PARIS puder u kamenu True Match
M.A.C. Studio Fix Powder
Nars Soft Velvet Pressed Powder
NYX HD Finishing Powder poudre de finition
Rimmel Stay Matte

Foto: Instagram, Rimmel, NYX, Nars, M.A.C., L’OREAL

Učitati još
Zatvori