Journal finds: Parfemi od vanile i čokolade
Journal finds: Parfemi od vanile i čokolade

Journal finds: Parfemi od
vanile i čokolade

Kako smo došli do konsenzusa da odabir parfema odaje o nama mnogo više od samo mirisa, pronalazak onog jednog našeg parfema može biti ključni deo kreiranja našeg identiteta. Nedavno smo našu Journal finds rubriku posvetili parfemima sa cvetnim notama, a danas donosimo idealne predloge za ljubitelje nešto slađih mirisa. Sve što je ostalo da odlučite jeste: da li ste tim vanila ili čokolada?

Koji ste tim?

U životu, neretko, imamo obavezu da se priklonimo nekom (imaginarnom) timu, koliko god sam koncept “biranja strana” često delovao trivijalno. Međutim, kako znamo da ovakve odluke umnogome čine određujuće faktore našeg identiteta, mi to svakako činimo. Danas, vraćamo se u najranije dane našeg detinjstva, do možda čak i prve odluke ovakvog tipa koju smo morali da donesemo: vanila ili čokolada? 

U nastavku donosimo naše idealne izbore parfema, kojem god timu da pripadate.

Journal finds

Vanila

Vanila je ubedljivo jedan od najpopularnijih mirisa sa kojim gotovo da nema greške. U parfemima, slatka nota vanile istovremeno donosi osećaj prijatnosti i senzualnosti. Takođe, opšte je poznato da vanila čini jedan od najatraktivnijih mirisa, kako ženama, tako i muškarcima. Stoga, nije iznenađujuće kako su parfemi kojima je jedna od glavnih nota vanila upravo neki od najtraženijih parfema na tržištu.

Montale - Sweet Vanilla
Juliette Has A Gun - Vanilla Vibes
Kayali Fragrances - Vanilla 28
Lush - Vanillary

Čokolada

Čokolada se u parfemima takođe pokazala kao izuzetno popularan i privlačan miris, i dodaje neodoljivu notu idealnu za sve ljubitelje slatkih mirisa. Iako je ova nota neretko uparena sa notom vanile, parfem u kojem dominira čokolada pruža intenzivno iskustvo koje će zasigurno ostati upamćeno od strane svakog ko dođe u kontakt sa njim.

Profumum Roma - Sorriso
Montale - Chocolate Greedy
Zeromolecole - Nerocacao
Pantheon Roma - Dolce Passione

Foto. Belodore, Fragnatica, Lush, Pexels

Učitati još
Zatvori