Ovo su najbolji prajmeri na tržištu koji sadrže SPF
Ovo su najbolji prajmeri na tržištu koji sadrže SPF

Ovo su najbolji prajmeri na
tržištu koji sadrže SPF

Iako smo Suncu izloženi  cele godine i oni odgovorni nose zaštitni faktor svaki dan ipak ga se svi setimo neposredno pred leto kada temperature postanu znatno visoke. Većina kremi koje imaju SPF  svom sastavu su uglavnom jačeg sastava i strukture. Umeju da budu teške za kožu plus dešava se da kao posledicu dobijemo zatvorene pore jer koža ne može da diše kada je vlažnost vazduha velika. Dobra vest za sve koji su navikli da koriste gelaste kreme pre samog šminkanja a sada žele da u svoju rutinu uvrste SPF to mogu učiniti kroz izbora prajmera. Poenta ove podloge je da ne utiče na postojanost pudera kao neke kreme sa faktorom zaštite protiv Sunca. Kroz mini research došli smo do naših top 5:

LAURA MERCIER pure canvas primer  SPF 30

Ako ste ikada koristili bilo šta od brenda Laura Mercier znate da se radi o vrlo kvalitetnim proizvodima kako za negu tako i kada je make up u pitanju. Struktura je u gel formi što doprinosi da koža nakon nanošenja bude veoma glatka. Vitamini C i E hrane kožu iznutra i čine je zdravom i sjajnom tako da ovaj prajmer može postati svakodnevni deo naše rutine.

PUPA sun days anti pollution primer SPF 30

Italijanski brend Pupa Milano bio je jako popularan pre desetak godina ali kvalitet njihovih proizvoda tokom ekspanzije beauty industrije zadržao je visok stepen kvaliteta. Ova prijatna podloga štiti kožu od štetnih UVA i UVB zraka a dodatni ekstrakti cveta breskve štite kožu od oksidativnog stresa. Ta vrsta stresa posledica je izlaganja zagadjenom vazduhu i duvanskom dimu tako da može da blokira potencijalne alergije na Sunce.

NYX bare with me cannabis mousturizing primer SPF 30

Jako je teško naći drogerijski prajmer koji u svom sastavu sadrži SPF a ovaj proizvod nema ko nije hvalio – od farmaceuta do beauty blogera. Kolekcija BARE WITH ME brenda NYX komunicirala je i kao idealna da se koristi za teretanu, yogu ili pilates. Ova formula se zasniva na sastojku kanabisovog sativa semenog ulja koje čini većinu samog sastava. Iako je u pitanju malo teža struktura bitna stvar je da proizvod ne ostavlja lepljivi finiš što je jako važno za letnje danje koji nam predstoje.

BOBBI BROWN primer plus protection SPF 50  

Najveća prednost ovog prajmera u odnosu na druge je visina zaštitnog faktora koja iznosi SPF 50. Pored toga glavni sastojak mu je  hijaluronska kiselina koja omogućava brzo upijanje i svilenkasti finiš. Nakon nanošenja ovog proizvoda koža postaje glatka, sjajna i savršeno spremna za šminkanje. Feedback potrošača ostavlja utisak da je ovaj prajmer vrlo pogodan i za masniju a Bobbi Brown jedan je od omiljenih beauty brendova u Americi.

NARS radiance primer SPF  35

Prozvan jednim od najboljih prajmera na američkom  tržištu, NARS cosmetics popularan je kod onih koji vole prirodan glow jer on to baš i pruža za razliku od nekih proizvoda iz teksta koji uglavnom daju mat izgled. Sudeći po recenzijama ovaj proizvod je možda pogodniji za suvu i mešovitu kožu a njegov najveći adut je što odmah nakon nanošenja koža izgleda revitalizirano. Sam sastav produžava trajnost nanetog make up-a što je pored zaštite od Sunca u ovom slučaju osnovna uloga kvalitetnog prajmera.

photo: instagram, Sephora.com

Učitati još
Zatvori