Otkrivamo zašto je termalna voda u spreju dobra za vašu kožu
Otkrivamo zašto je termalna voda u spreju dobra za vašu kožu

Otkrivamo zašto je termalna voda u
spreju dobra za vašu kožu

Svi francuski apotekarski brendovi imaju svoju verziju termalne vode u spreju, koju dermatolozi preporučuju kao dodatak skincare rutini. Termalna voda može da bude samo benefit za vašu kožu, bez obzira koliko puta dnevno je koristite. Ona smanjuje štetnost UV zraka, pomaže kod osetljive kože sklone iritacijama, kao i kod alergijskih reakcija. Smiruje kožu, hrani je mineralima, a može i da pospeši dejstvo nekog drugog skincare proizvoda. 

Šta je termalna voda?

Termalna voda dolazi iz termalnih izvora, obogaćena je mineralima i od davnina se koristi u lekovite svrhe. Verovanje da je voda sa većom koncentracijom minerala bolja za kožu je pogrešno. Naime manja koncentracija minerala u termalnoj vodi je formula koja koži pruža najbolju negu i ostavlja je mekanom. Takodje, voda sa manjom koncentracijom minerala bolje utiče na iritacije. Ova voda je, zbog visoke temperature na kojoj izvire, bakteriološki čista i hipoalergena.

Kako termalna voda u spreju pomaže koži?

Termalna voda i vaša koža su potencijalni BFF‘s. Idealna je za one koji leti imaju alergiju na sunce, jer smiruje upalne procese. Može se koristiti i preventivno, pre same sezone direktnog izlaganja. Koristi se i kao lagana hidratacija tokom dana, a mini praktična pakovanja možete nositi svuda sa sobom. Ukoliko želite jače dejstvo hijaluronske kiseline ili hidratantne kreme, pre toga na lice nanesite termalnu vodu i sačekajte par sekundi, pre nego što nanesete ove standardne proizvode za hidrataciju.

Naučno je dokazano da termalna voda u spreju ima pozitivne rezultate u borbi sa atopijskim dermatitisom, ako se kombinuje sa odgovarajućom kremom. U principu, smanjuje upalne procese kod problematične kože, a sme se koristiti i u tretiranju psorijaze. Iako je svaki slučaj upalnih kožnih procesa drugačiji, i zahteva konsultacije sa dermatologom, proizvodi koji sadrže termalnu vodu ne mogu dodatno da naškode koži.

 

Na našem tržištu imamo sjajnu ponudu termalnih voda, a za vas smo izdvojili: La Roche – Posay, Avene, Uriage i Vichy.

Avene
Uriage
La Roche - Posay
Vichy

Foto: shop.benu.rs ; instagram.com ; pexels.com1616

Učitati još
Zatvori