Tajna celebrity šminkerke koja stoji iza besprekornog tena Kendall Jenner i Hailey Bieber
Tajna celebrity šminkerke koja stoji iza besprekornog tena Kendall Jenner i Hailey Bieber

Tajna celebrity šminkerke koja stoji iza besprekornog tena Kendall Jenner i Hailey Bieber

Mimo silnih beauty trendova koji večito cirkulišu na društvenim mrežama, određene stvari poput postizanja izgleda besprekornog tena zauvek će biti misija svakog ljubitelja šminke. Stoga, nije iznenađujuće da se cela beauty zajednica na društvenim mrežama poput TikToka i Instagrama digla na noge kada je izašla tajna na koji način celebrity šminkerka Mary Phillips postiže besprekoran ten na slavnim klijentima kao što su Kendall Jenner i Hailey Bieber.

Ko je Mary Phillips?

Mary Phillips je celebrity make-up umetnica čiji rad na nekoj od bezbroj slavnih ličnosti koje čine njen spisak klijenata niste mogli da propustite, iako možda niste znali da ona stoji iza toga. Njen portfolio sačinjen je od brojnih svetskih zvezda od kojih su to najčešće Kendall Jenner, Hailey Bieber, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Bella Hadid, Addison Rae.

Potpis ove šminkerke nalazi se iza nekih od najprepoznatljivijih Met Gala izgleda, kampanja i editorijala u poslednjih nekoliko godina, neminovno kreirajući izglede koji se potom na društvenim mrežama iznova i iznova rekreiraju.

S obzirom da rad ove šminkerke postavlja ideal kome gotovo svaka ljubiteljka šminke teži, saznanje o određenoj make-up metodi kojom se Mary Phillips služi za postizanje njenih look-ova izazvalo je čitavu pometnju na društvenim mrežama.

Tajna za besprekoran izgled tena sa potpisom Mary Phillips

Ne brinite, otkrićemo o kojoj „tajni“ je reč. Naime, suprotno od onog što verovatno većina nas praktikuje, kada je u pitanju redosled proizvoda za kreiranja savršene baze na licu Mary Phillips se vodi redosledom: kremaste konutre – korektor – puder. Da, dobro ste čuli. Godinama slušanje o tome kako je najbitnije postaviti dobru bazu puderom, a nakon toga oblikovanje lica pomoću korektora i konturisanja, očigledno nas je samo vodilo sa „pravog“ puta.

Šta nastoji da postigne ovaj redosled proizvoda?

Stavljanjem prvo kremastih kontura, a nakon toga korektora i pudera, zapravo ima genijalnu misao iza sebesprečavanje prekomernog korišćenja nepotrebnog proizvoda. Kada su konture lepo postavljene, trebalo bismo dobiti dobru ideju koliko nam je zapravo korektora potrebno da unesemo svetlosti u lice gde je potrebno, kao i da prekrijemo neželjenje nesavršenosti na licu. Na taj način, sprečavamo korišćenje u startu velikog sloja šminke koji, najčešće, nije ni potreban.

Pored toga, ova metoda postavljanja baze ima još jedan cilj, a to je besprekoran ten bez vidljivih i oštrih linija prelaza na licu. Dakle, konture i korektor potrebno je dobro stopiti jedno sa drugim, a zatim dodatno ujednačiti ceo izgled pomoću malo pudera na samom kraju, čineći vaš ten besprekornim i bez vidljivih prelaza različitih proizvoda.

Pogledajte na koji način um iza ove genijalne metode prikazuje čitav proces u priloženom videu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori