Maske za ispod očiju su korak u skincare rutini koji ne bismo trebali da preskačemo
Maske za ispod očiju su korak u skincare rutini koji ne bismo trebali da preskačemo

Maske za ispod očiju su korak u skincare rutini koji ne bismo trebali da preskačemo

Ko je ovde kriv za preskakanje koraka u sopstevnoj skincare rutini za koje zna da ne bi trebalo da preskače raise your hand. Rekli smo podignite ruku, znamo da vas ima. Ne brinite, i mi smo nevoljno podigli ruku, jer ko nije ponekad kriv toga. Međutim, čini nam se da su maske za ispod očiju često deo nege lica koji najčešće zaboravimo ili jednostavno ne shvatamo kao bitan. Koliko samo grešimo.

Došli smo da rešimo misterije zašto je korišćenje ovih maskica dobro za naše lice, čemu one služe, i koje su one dobre koje možemo naći na našem tržištu. Stoga, da ne dužimo, imamo dosta toga da pređemo.

Kako maske za ispod očiju funkcionišu?

Verovatno se pitate koja je razlika između klasičnih maska u maramici za celo lice i ovih namenjenih samo za predeo ispod očiju. Dobro pitanje! Osim što ove maskice izgledaju neodoljivo svojim oblikom polu-meseca, sastojci koji se nalaze u njima uglavnom su namenjeni specifično za taj predeo lica. Koža ispod očiju nam je posebno tanka i osetljiva, pa su nam tu potrebni aktivni sastojci namenjeni isključivo za suočavanje sa problemima karakterističnim za taj predeo.

Zašto izabrati maske za ispod očiju umesto običnog seruma ili kreme za ispod očiju? Prvo, bitno je da se razume da ovo nije ili-ili situacija. Serumi i kremice su podjednako važni kao i ova vrsta maski. Najvažnije je pronaći kombinaciju proizvoda koja odgovara našoj koži i koja čini našu skincare rutinu najdelotvornijom. Čak iako maskce za ispod očiju uključite u svoju rutinu nege lica samo jednom nedeljno, rezultati će biti vidljivi. Uostalom, ovo i jeste treat your skin a little extra stvar.

Koje maske postoje na našem tržištu?

Prvo je bitno da odlučimo – kojim problemom želimo da se pozabavimo? Da li je to izgled umornih očiju, pojava sitnih linijica, ili dehidrirana i suva koža tog predela? Na osnovu toga, biramo masku koja će da se baci na rešavanje baš onog što je nama potrebno.

Iako je izbor veliki, mi smo vam odabrali nekoliko ovih maskica koje možemo da nađemo na našem tržištu i koji će biti odličan dodatak vašoj skincare rutini. Izdvojite nedeljno deset minuta viška da se posvetite svom predelu ispod očiju, i videćete kako će vam koža biti zahvalna.

SEPHORA COLLECTION Clean Eye Mask
SEPHORA COLLECTION Clean Eye Mask
SEPHORA COLLECTION Vitamin Eye Masks
Garnier Skin Naturals Eye Tissue maska za oči protiv tamnih krugova
Garnier Skin Naturals Eye Tissue maska za oči protiv bora
Garnier Skin Naturals probiotics maska za oči

Foto: Instagram, Sephora, Lilly Drogerie

Učitati još
Zatvori