Magija seruma za lice i sve njegove beneficije koje pruža koži
Magija seruma za lice i sve njegove beneficije koje pruža koži

Magija seruma za lice i sve njegove
beneficije koje pruža koži

Skincare stručnjaci tvrde da nakon čišćenja lica, nanošenje seruma predstavlja najaktivniji i najbitniji korak u beauty rutini. Doktorka Barbara Sturm, poznata po svojoj liniji proizvoda za negu lica, tvrdi da su serumi najmoćnije skincare oružje kada pričamo o hidrataciji i podmladjivanju i smatra da treba da budu osnovni deo svakodnevne nege. Glavni sastojci seruma u većini slučajeva su hijaluronska kiselina, minerali i antioksidanti koji koži na dnevnom nivou pružaju vidljiv sjaj i optimalni nivo hidratacije.

Serumi su lagane teksture i trebalo bi da odgovaraju svim tipovima kože jer su oni ustvari priprema za dalju, konkretniju negu. Neki su tipski orijentisani da, na primer, reše crne kolutove oko očiju (brightening), neki pružaju duboku hidrataciju (hydrating). Na dobrom serumu ne treba štedeti a u daljem tekstu preporučujemo proizvode za koje smo prikupili dobar feedback.

THE ORDINARY Hyaluronic Acid 2% + B5 Hydrating Serum

Jedan od najhvaljenijih seruma za lice sa hijaluronskom kiselinom preporučuje se za apsolutno sve tipove kože. Ova The Ordinary formulacija kombinuje nisku, srednju i visoku molekularnu težinu hijaluronske kiseline kao i dodatak vitamina B5 koji takođe povećava površinsku hidrataciju. Možete ga nanositi dva puta dnevna nakon čišćenja lica, preporučuje se ujutru i uveče, a rezultati poboljšane kože vidljivi su već nakon 2 nedelje.

DR. BARBARA STURM The GOOD C Vitamin C Serum

Ova serum inovativne i skin friendly formule sadrži tri forme vitamina C u svom sastavu. Dodatni cink pomaže da aktivira i transportuje vitamin C direktno u kožu dok aloe vera i hijaluronska kiselina pružaju intezivnu hidrataciju. Sama formula ublažava znakove starenja i pomaže u redukciji pojave pigmentacije. Regularna upotreba ovog DR Barbara Sturm seruma za lice daje rezultate sjajnije i zdravije kože.

SUMMER FRIDAYS Dream Oasis Deep Hydration Face Serum

Ovaj Summer Fridays proizvod dolazi nam u jelly teksturi i dovoljno je blag da ga mogu koristiti oni sa masnom, problematičnom i kožom koja je sklona aknama. Može se koristiti solo ali i kao prajmer i podloga pre hidratantne kreme ili nanošenja SPF-a. Dodatni sastojci kamilice i aloe deluju blagotvorno i umirujuće na kožu dok joj skvalan i hijaluronska kiselina pružaju izuzetno duboku hidrataciju. Ukoliko imate problematičnu kožu i tražite idealan serum, sa ovom formulom nema greške.

photo: instagram; PR

Učitati još
Zatvori