Kompletna jutarnja beauty rutina u dva cenovna ranga
Kompletna jutarnja beauty rutina u dva cenovna ranga

Kompletna jutarnja beauty rutina
u dva cenovna ranga

Ako pazite na svoju kožu i negujete je, znate koliko je bitno pravilno početi dan. Koža se ne neguje samo noću pre spavanja i negovati je ne znači da samo očistite šminku. Kožu lica, koja može biti prilično osetljiva, morate ujutro pripremiti za dan, kako za sunce, kako za nošenje šminke. Zato nam je bitna dobra jutarnja rutina.

Pravilna jutarnja rutina uključuje nekoliko proizvoda. Trebalo bi koristiti cleanser, serum, hidratantnu kremu i SPF. To sve, naravno, pre nanošenja šminke. Iako zvuči mnogo, jednom kada krenete redovno koristiti te proizvode prosto će vam postati rutina.

Tržište je prepuno opcija za sve četiri ove vrste proizvoda. Oni se razliku po sastojcima i aktivnim sastojcima, ali i po cenama. Naravno, ne mogu svi priuštiti proizvode najvišeg cenovnog ranga, a ima i onih koji mogu, ali naprosto ne žele. Zbog toga smo izdvojili proizvode u dva cenovna ranga, kako bi svako mogao da nađe nešto za sebe.

I u nižem cenovnom rangu su, naravno, proizvodi koji dobro rade svoj posao. Oni takođe neguju kožu, peglaju nepravilnosti i štite od štetnog sunčevog zračenja. Sve te stavke bitne su cele godine, a posebno leti kada je koža izložena sili štetnih spoljnih faktora koji mogu da ubrzaju starenje i pojavu bora.

Ono što biste od sastojaka svakako trebali da tražite je vitamin C, koji se obično nalazi u serumima, ali i u kremama. Vitamin C je antioksidans koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, a upravo smo tokom dana najviše izloženi njihovom štetnom delovanju. Osim toga, vitamin C podstiče proizvodnju kolagena koji je preko potreban za održavanje elastičnosti kože, a s godinama ga telo sve manje proizvodi.

Trebali biste, ipak, izbegavati retinol i ostale sastojke koji povećavaju fotoosetljivost kože. Oni se koriste uveče kada koža neće biti izložena jakom sunčevom svetlu. Čak i ako pogodite sve sastojke i proizvode onaj poslednji je najbitniji. SPF treba naneti pravilno i trebate ga naneti dovoljno. Dve crte proizvoda duge kao kažiprst i srednji prst treba razmazati po licu.

Niži cenovni rang – Cleanseri

Viši cenovni rang – Cleanseri

Niži cenovni rang – Serum

Viši cenovni rang – Serumi

Niži cenovni rang – Krema

Viši cenovni rang – Kreme

Niži cenovni rang – SPF

Viši cenovni rang – SPF

FOTO: Instagram, Cult Beauty, Douglas, Beauty bay

Učitati još
Zatvori