Journal saveti: Kako do savršeno isfenirane kose
Journal saveti: Kako do savršeno isfenirane kose

Journal saveti: Kako do
savršeno isfenirane kose

Trendovi cirkulišu, ali izgled zdrave isfenirane kose uvek je aktuelan. Ukoliko imate dugačku kosu, feniranje često predstavlja polaznu tačku u postizanju bilo koje željene frizure. Stoga, odlučili smo da vam damo nekoliko saveta kako biste postigli savršno isfeniran izgled kose. U tome nam je pomogao popularni njujorški frizer Brad Mondo. Brad je poznat po svojim videima u kojima reaguje na pokušaje devojaka da u toplini svoga doma ofarbaju ili ošišaju kosu. Do sada smo naučili da blanš ne stavljamo prvo na koren i da ukoliko odlučimo da skratimo kosu sečemo iznad gumice. Ipak, ovoga puta razgovaramo o malo jednostavnijoj temi. Prema tome, Brad Mondo nam danas pokazuje osnove feniranja.

Feniranje započinjemo upijanjem viška vode peškirom. Zatim raščešljavamo kosu pažljivo počevši od krajeva. Ukoliko na nekim delovima nije moguće lako raščešljati, ostaviti za naredni korak. Osnova dobro isfenirane kose je takozvano “grubo“ sušenje koje akcenat stavlja na sušenje korena kose fenom. Ukoliko imate ravnu ili blago talasastu kosu ovaj proces traje čak 80% utrošenog vremena. Za talasastu i kovrdžavu kosu potrebno je nešto manje, odnosno 50% ukupnog vremena. Dok za stilizovanje veoma kovrdžave kose ovaj proces nije toliko značajan i predstavlja samo 10% vremena. Nakon što smo relativno osušili kosu, biramo odgovarajuću okruglu četku za stilizovanje. Fen podesiti na srednju temperaturu, nikako najveću osim ukoliko imate veoma kovrdžavu kosu. Podeliti kosu u dva segmenta i feniranje može da počne. Uzeti veću količinu kose i za početak se fokusirati na koren. Nakon što je koren potpuno suv i stilizovan, prelazimo na srednji deo, a zatim na same krajeve kose.

U nastavku teksta pogledajte kako to Brad Mondo radi, kao i najbolji način da izbegnete naelektrisanu kosu i postignete sjajan izgled.

Učitati još
Zatvori