Miriše na Journal jesen – pronašli smo savršene atipične jesenje parfeme
Miriše na Journal jesen – pronašli smo savršene atipične jesenje parfeme

Miriše na Journal jesen – pronašli smo savršene atipične jesenje parfeme

Kada pomislimo na jesen prva asocijacija nam je miris pečenih paprika, kuvanog vina i pucketanje kestena. I da, to zapravo jesu mirisi zbog kojeg volimo ovo godišnje doba. Mirisi koji u nama bude uspomene i predstavljaju manifestaciju one dobre strane jeseni. Medjutim, kada govorimo o jeseni govorimo i o periodu u kojem je vreme da svoje osvežavajuće citrusne mirise odložimo po strani i na main stage izvučemo parfeme koji govore jesen. I ne. Ovog puta nikako ne govorimo o vinu i kestenu, već o notama divlje ruže, sandalovine, konjaka, džina, cibetka, ambereta….

Svih onih zavodljivih, dominantnih mirisa, koji nas pozivaju da otkrijemo drugu stranu ovog, rekli bismo, ne tako popularnog godišnjeg doba. Stoga se nadamo se da vam je rapoloženje zagrejano i da ste ljubitelji nekonvencionalnog i provokativnog. Jer vam danas, u ovoj Journal beauty epizodi, donosimo četiri parfema koje mirišu baš na ovakvu jesen. I da, sva četiri parfema moguće je kupiti kod nas.

/ 0.1  K I L I A N – A N G E L ‘ S  S H A R E /

Parfem Angel’s Share deo je Kilian Paris nove mirisne kolekcije The Liquors – inspirisane konjakom i džinom, tim legendama žestine koji svojim opojnim mirisima jednostavno razbuktavaju trenutke najboljeg provoda.

Inspirisan andjeoskom stranom djavolskog pića – konjakom, parfem Angel’s Share u sebi prožima atomsferu koje ovo piće stvara. I to zahvaljujući simbiozi toplih drvenih nota u kojima dominiraju miris hrasta, konjaka, sandalovine, cimeta i vanile. Kreirajući spoj koji bi, kako nam iz Kilian kuće kažui andjele doveo u iskušenje. Stoga ne dajte se iskušenjima / ili se ipak dajte / ali ne zaboravite da pred odlazak u provod prsnete kap ovog parfema i pokucate na vrata jesenje noći ostavljajući prohibiciju za sobom.

/ @kilianparis /

/ 0.2  V I L H E M – P O E T S  O F  B E R L I N /

Berlin je i danas grad u pokretu, sa istom privlačnom energijom koja je u ovaj grad privukla Dejvida Bouvija tokom sedamdesetih godina, kada se kao umetnik formirao i profilisao. Baš kakav je Berlin takav je i parfem brenda Vilhem – Poets of Berlin. Energičan, avangardan, poetičan, autentičan. Stoga čestitke Vilhem timu na činjenici da je ovakav grad i energiju koju on nosi uspeo da uz pomoć nota borovnice, limuna, divljeg irisa, sandalovine i vetivera spakuje u mirisnu bočicu. Ako ove hladne jeseni na vašoj travel wishlisti nemate isplanirana putovanja, sa odabirom ovog parfemom barem možete mirisati i emitovati energiju ovog jedinstvenog grada. Jer znate kako ide – first we take Manhattan, then we take Berlin..

/ @metropolitenbg /

/ 0.3  J O  M A L O N E – W O O D  S A G E  A N D  S E A   S A L T / 

Ranije smo već pisali o tome da je Jo Malone brend koji nekako svi obožavaju. Pogotovo oni koji imaju istančan ukus i cene estetiku minimalizma. Jednostavno, ako postoji miris koji govori jesen onda je to parfem Wood Sage and Sea Salt. Kombinacija zemljane žalfije sa mirisom morske soli pravi je podsetnik onoga što stalno ističemo – dodajte jesenjoj svakodnevici malo letnje boje / ili u ovom slučaju mirisa neravnih litica i morske soli / i osećaj poleta, radoznalosti i energije pratiće vas tokom cele jeseni.

/ @jomalonelondon /

/ 0.4  F U E G U I A  1 8 8 3–  L A  C A U T I V A / 

Sa parfemom La Cautiva brend Fueguia 1883 nam akcenat stavlja na opojan miris zabrane. Ovo je još jedan parfem posvećen burnoj istoriji Argentine i Južne Amerike u kojoj su se susrele i sukobile dve civilizacije. La Cautiva – / u prevodu: zarobljenica / je ime poeme čuvenog argentinskog pesnika Esteban Echeverría objavljene 1837. godine.

Kombinacijom mošusa kao glavne gornje note parfema i vanile, sa kombinacijom mirisa crne ribizle kao baze – ovaj parfem predstavlja eteričnu reprezentacija onoga što La Cautiva znači. Stoga mi danas, u 2022. godini, ovaj miris preporučujemo svima onima koji vole izazove. Koji su strastveni, otmeni, dominantni i uživaju u tom savršeno neskladnom skladu.

/ @fueguia1833 /

photo. Instagram

/ / @kilianparis

/ / @vilhelm_parfumerie

/ / @metropolitenbg

/ / @jomalonelondon

/ / @fueguia1833

Učitati još
Zatvori