Spinning je vrsta treninga koju bi trebalo da isprobate – evo šta podrazumeva
Spinning je vrsta treninga koju bi trebalo da isprobate – evo šta podrazumeva

Spinning je vrsta treninga koju bi trebalo da isprobate – evo šta podrazumeva

Kada je u pitanju fizička aktivnost, za održavanje motivacije često ključ leži upravo u unošenju raznolikosti u svoju rutinu. Jedan od načina da to postignete je uvođenjem novih metoda treninga. Da li ste čuli za Spinning trening metod? Spinning, ili indoor biciklizam, je grupni kardio trening koji podrazumeva vožnju posebne vrste bicikla u mestu, u teretani ili fitnes studiu, uz muziku. Postao je izuzetno popularan među ljubiteljima aktivnog načina života. Donosimo sve o tome.

Spinning je vrsta grupnog kardio treninga koja se fokusira na rad mišića celog tela. Podrazumeva trening na posebnim vrstama bicikla u mestu, koji vodi instruktor. Ono što ovu fitnes metodu izdvaja je dinamična atmosfera u kojoj osim motivacionih uzvika trenera, dobijate motivaciju i ostalih u prostoriji.

Spin me around

Spinning je odličan način da poboljšate kondiciju i izdržljivost. Vožnja bicikla uključuje rad svih mišićnih grupa, posebno nogu, zadnjice i core-a, što dovodi do jačanja mišića bez povećanja obima. Takođe, Spinning je efikasan trening za sagorevanje kalorija. Intenzivni intervali vožnje na različitim nivoima otpora stimulišu metabolizam i omogućavaju sagorevanje kalorija i nakon završetka treninga. Implementacija Spinninga u vašu fitnes rutinu je prilično jednostavna. Kao i sa svakim treningom, počnite sa jednim ili dva treninga nedeljno, postepeno ih povećavajući kako se vaša kondicija bude poboljšavala.

Mental strenght booster

Ukoliko želite da osvežite svoju fitnes rutinu, te da implementirate novu vrstu treninga, Spinning je možda pravi izbor za to.

Foto: Instagram Pinterest/ @sophianichole/ @shivanijjadhav

Učitati još
Zatvori