Inspirativne joga instruktorke koje su nas podstakle da rezervišemo prvi čas
Inspirativne joga instruktorke koje su nas podstakle da rezervišemo prvi čas

Inspirativne joga instruktorke koje su nas
podstakle da rezervišemo prvi čas

Znate kako kažu – najteže je početi. Za svaki dobar početak, potrebna je mala doza inspiracije i motivacije. Mi smo našu pronašli na Instagramu, uz inspirativne joga instruktorke koje žive u trenutku svakim svojim uzdahom i izdahom.

Ima li lepšeg načina da se motivišemo od priče uspešnih žena koje mogu svoja iskustva da prenesu na nas? Putovanje ka miru i stabilnosti uma i duha koje joga obećava otpočnite još danas.

Brankica Katalina

Poznatija kao katalina_yoga.

Katalina je jedan period svog života provela u Indiji gde je i uspela da nauči sve tajne koje joga nosi sa sobom. Ona je trenutno instruktor joge u Srbiji, a svoju popularnost stekla je u podučavanjem Ashtanga tehnike.

Ashtanga još predstavlja tip posebnih vežbi koje obuhvataju rad na osam unutrašnjih stavki kao što su: Samodisciplina, držanje, kontrola disanja, povlačenje čula, koncentracija, meditacija i sjedinjavanje sa samim sobom.

Takođe, ova tehnika fokusira na: Meditaciju, vežbama koje popravljaju fleksibilnost, disanje i ravnotežu. Nije li ovo momenat u kom pomišljate – Da, ovo mi je potrebno.

@katalina_yoga
@katalina_yoga

Katalina je instruktorka o kojoj mnogi koji su pohađali njene časove imaju samo reči hvale. Njeno dugogodišnje iskustvo i škola joge koju vodi već godinama doveli su do toga da je jedna od popularnijih instruktorki u Beogradu. Energija koju poseduje može se osetiti pri prvom kontaktu i komunikaciji sa njom. Ukoliko vam je potrebna doza inspiracije možete slobodno (za sam početak) da se oslonite na njen profil.

@katalina_yoga
@katalina_yoga

Mandala Joga / Joga za sve

 

Ukoliko niste još uvek čuli za ovaj profil, evo prilike. Mandala joga za sve je profil koji zaista poručuje da je joga za sve! Ova interesantna instruktorka naučiće vas osnovnim stvarima kada je reč o Hatha joga vežbama.

Pitate se sada, šta je to Hatha joga? To je vrsta časova joge koji su sporog tempa sa fokusom na usklađivanje tela sa disanjem. Ovakav tempo rada (dakle, sporiji tempo) nosi sa sobom niz benefita kao što su: Smanjenje anksioznosti, bolji balans organizma i kontrola rada ćelija u organizmu. Ukoliko ste početnik u svetu joge, Hatha joga može biti odličan izbor za sam početak.

 

@mandalayoga.jogazasve
@mandalayoga.jogazasve

V A NJ A

Vanja je joga instruktorka koju pratimo već duže vreme. Ono što nam se dopada kod nje jeste to što je Vanja uvek u prirodi. Svojim fotografijama mami ljubitelje aktivnosti krenu sa vežbanjem.

Ono što nas je podstaklo da je pomenemo jeste to što ona predstavlja jogu na zabavan način. Možete je videti kako izvodi i najteže vežbe sa velikom elegancijom i širokim osmehom. Ukoliko ste neko ko voli da mu časovi joge prolaze brzo u prirodi, upoznajte se sa Vanjom. Uz jogu ona primenjuje i wellness vežbe što može samo da znači jedno – zategnućete svoje mišiće, ispraviti držanje, ujediniti svoj duh i telo i osloboditi se anksioznosti.

@vanjalina
@vanjalina

Samo Joga

Ova mlada devojka se od skoro našla na našem joga radaru. Upečatljiva po tome što je uvek raspoložena za to da do tančina objasni svaku vežbu i uvede grupu u svoj mikro svet u kom je, naravno – Samo Joga.

Neizmerno smo zahvalni na svim vežbama koje je okačila na svoj YouTube kanal koji možete pogledati još danas. Samo Joga profil, spominjemo svim onima koji su u početnoj fazi otkrivanja čari joge i koji žele da se prvo, samostalno i online upoznaju sa svim benefitima. Ako vam je potreban online vodič nalog Samo Joga biće pravo otkriće za vas.

Moto naše online instruktorke je – Svako ko diše može da radi jogu, a mi se potpuno svažemo.

@samojoga
@samojoga

Ovo su samo početne smernice za ulazak u svet joge i upoznavanje sa instruktorima koje pratimo. Kao što smo već u samom uvodu istakli – najteže je početi. Zato, zapratire neki od ovih naloga i inpirišite se uz pomoć konkretnih primera.

 

 

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori