DRAGAN TAUBNER: Poznati beogradski frizer nam daje savete za negu kose tokom leta
DRAGAN TAUBNER: Poznati beogradski frizer nam daje savete za negu kose tokom leta

DRAGAN TAUBNER: Poznati beogradski frizer nam daje savete za negu kose tokom leta

Dragan Taubner, vlasnik premium salona UHS Taubner, sreo se sa ekipom Journal Srbija na obali crnogorskog primorja i podelio sjajne savete vezane za negu kose u letnjem periodu.  Dragan ističe da je nega kose leti izuzetno bitna bilo da smo na moru ili u gradskoj sredini. Na kosu, baš kao i na kožu, UV/UVB zraci imaju izrazito negativan uticaj i ona se mora negovati i štititi tokom cele godine a pogotovo za vreme letnjeg perioda.

SALONSKA PRIPREMA PRED SAMOSTALNU LETNJU NEGU

Njegov prvi savet je da pred samostalnu negu koju planiramo da održavamo prvenstveno odradimo salonski tretman pripreme kako bi efekat svih proizvoda koje ćemo kasnije nanositi ostvario pun potencijal delovanja. On preporučuje Brazilian blowout proizvode sa kojima se radi tretman isključivo u salonu i koji pripremaju dlaku za letnji period a preporuka je da se koriste tokom cele godine.

PREPARATI ZA SAMOSTALNU NEGU

Dok smo na moru, našoj kosi pored štetnih UV zraka dodatno problem pravi i morska so (kao i kombinacija soli i sunca). Najbitnije je da posle svakog kupanja u slanoj vodi kao i u bazenu isperemo kosu od hlora i soli pre ponovnog nanošenja preparata za negu i zaštitu. Od sprejeva koji štite od UV zraka letnji essential je Balmain sun protection spray. Tokom noći preporuka ide za fenomenalni Balmain overnight serum.

Na kraju svakog dana potrebno je kosu ponovo oprati i naneti masku koja će kosu nahraniti do ponovnog dana na suncu. Postoje i popularni after sun proizvodi italiajnskog brenda OWAY koji su 100% oragnic po poreklu. Kosu na plaži moramo tretirati kao i kožu tako što ćemo preparate nanositi na svaka dva do tri sata pogotovo ako smo u medjuvremenu ulazili u vodu. Uveče kosi treba dodatna hidratacija da bi do jutra bila potpuno oporavljena.  Za hidrataciju odlična je moist linija istog brenda koja daje sjajne rezultate ako se po koracima koriste proizvodi jedan za drugim.

Kada se kosa umori od jakih preparata za intezivnu negu dajte joj malo oduška i tretirajte je laganijom formulom kako bi dobila par dana „off“. Draganova preporuka je Balmain hair protect duo koji u sebi sadrži eliksir arganovog ulja kao i svilenkast protein. U pitanju su leave in proizvodi koji se ne ispiraju i koji se mogu koristiti svakodnevno!

Na domaćem tržištu zvanični uvoznik za Balmain Haircare proizvode je Dream Beauty Balkan

 

Učitati još
Zatvori