Donosimo tri ikonične nijanse crvenog karmina
Donosimo tri ikonične nijanse crvenog karmina

Donosimo tri ikonične nijanse
crvenog karmina

Beauty proizvod koji je definitivno odneo epitet timeless i chic jeste crveni karmin. To nije samo karmin već oružje samopouzdanja i simbol ženstvenosti. Iako većina žena zazire od stavljanja crvenog ruža na svoje usne, jednom kada to uradi, shvata njegovu moć. Izazov, strast, smelost – to je sve što se krije u jednoj malenoj tubi crvenog karmina.

 The power of red lipstick

Kao simbol koji je duboko ukorenjen u kulturi, crveni karmin bio je zaštitni znak legendarnih holivudskih lepotica poput Marilyn Monroe, Audrey Hepburn i Elizabeth Taylor. Kako su ovakve ikone stila ostavile neizbrisiv trag u svetu filma i mode, nije iznenadila činjenica da se ovaj statement proizvod još više počeo koristiti. Postoji nebrojano mnogo nijansi crvenog karmina, od dubokih bordo do onih svetlijih tonova narandžasto-crvene. Kroz odabir određene nijanse, žena može da izrazi svoj karakter, kao i da prekrije svoj stvarni i postane neko drugi u datom trenutku. Bilo da želite da se predstavite kao tajanstvena femme fatale ili jednostavna ali samouverena, crveni karmin vam to omogućava.

Red is the colour of the season

Ovogodišnja sezona je u znaku crvene boje, pa čak kada je šminka u pitanju, sećate se? Samim tim, razlog više da vas podsetimo na ikonične nijasnse crvenog ruža, od kojih bi barem jedna trebalo da se nađe u vašoj make-up fioci. Većini žena je večiti problem naći odgovarajuću nijansu crvenog ruža. Ljubitelji ovog beauty tool-a znaju da uoče razliku između najsličnijih tonova. Takođe, vrlo je verovatno da su svesne činjenice da postoje tri neprevaziđene i legendarne nijanse, koje vam ovde i predstavljamo.

Dior Rouge  in 999

Devet je bio slavni srećni broj Christian-a Dior-a. Ako je sudeći po kvalitetu ovog proizvoda, navedena informacija je definitivno tačna. Ovaj specifičan ton Dior karmina je nastao spajajući Christianove omiljene ruževe u nijasni 9 i 99. Dolazi u  četiri različite završne obrade – Satin, Matt, Metallic i Velvet. Njegova somotna tekstura proizvodi efekat starog holivudskog glamura. Takođe, možemo slobodno reći da, ukoliko vam je potrebna mat crvena, ne postoji nijedan drugi karmin koji je dovoljno efektan kao ovaj. Uz sve to, vodootporan je, i njegova moć trajanja seže čak i do 16 sati.

MAC Matte Lipstick in Ruby Woo

Verovatno i najpoznatija nijansa crvenog karmina, nošena je od strane mnogobrojnih poznatih ličnosti. Sa mat finišom bez imalo sjaja, MAC Ruby Woo jeste karmin koji nesumnjivo svima dobro stoji. Njegova kultna formula je prešla u verziju napravljenu posebno za Rihannu, nazvanu Riri Woo. Da li je potrebno dodati još nešto? Mi smatramo da ne.

Chanel Rouge Allure – 99 Pirate

U Chanel-ovom arsenalu postoje mnogobrojne nijanse crvenog karmina, od kojih je jako teško odlučiti se za onu pravu. Međitim, kombinacija Pirate 99 je ona koja se sa dobrim razlogom našla na trećem mestu naše Journal red liste. U bojama sapan drveta, ova nijansa hidrira usne, dajući im smooth izgled, dok njegova satenska nota daje upečatljiv finiš.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori