Cloud skin: Unapređena verzija trenda mat šminke
Cloud skin: Unapređena verzija trenda mat šminke

Cloud skin: Unapređena verzija
trenda mat šminke

Jedan trend šminke se već nedeljama nalazi u samom centru zbivanja online beauty zajednice, stoga se nećemo začuditi ako ovo nije prvi put da se susrećete sa ovim pojmom. Međutim, ako vam reči cloud skin ne zvuče poznato, dopustićete nam da budemo oni koji će vam objasniti o čemu je reč. Najjednostavnije rečeno, prošlo je vreme izuzetno blistave kože i dewy izgleda šminke, mat izgled lica vraća se na velika vrata.

a.k.a. soft matte 

Iako cloud skin donekle samo čini preimenovanu veziju onoga što smo do sada znali kao soft matte šminku, ovo ne znači da se u potpunosti vraća all-matte izgled šminke iz 2015-te koji nas proganja dan danas. Dakle, da, u pitanju jeste nežna mat koža bez mnogo sjaja i luminoznosti, međutim, na malo moderniji način koji i dalje sadrži elemente prirodnosti kože.

Sada, vreme je da seciramo korak po korak kako postižemo ovakav efekat šminke.

How to: Cloud skin 

S obzirom da ovaj izgled zahteva korišćenje velike količine pudera u prahu, što je prilično isušujuć prizvod po svojoj prirodi, početak ovog izgleda započnite pozamašnom količinom vaše omiljene hidrantne kreme za lice (u zavisnosti od vašeg tipa kože). Dobra priprema kože biće ključ ovog izgleda. Prajmer je takođe jedan od najbitnijih koraka, s obzirom da će on vizuelno smanjiti vaše pore, čime ćete postići retuširan izgled kože. Takođe, birajte onaj puder i korektor za koji znate da su malo hidrantniji od ostalih, u isto vreme trudeći se da baza vaše šminke ne bude preteška.

Ostatak vaše šminke poput izbora rumenila, konture i bronzera potpuno je na vama, bilo da su u pitanju proizvodi u prahu ili određne kremaste/tečne verzije, jedino što je bitno jeste da imate pouzdan puder u prahu koji znate da postiže onaj savršen blurred efekat, bez preteranog naglašavanja teksture vaše kože. Zato, kada završite sve gorenavedene korake sledi najvažniji korak koji je ključ cloud skin šminke: mekanim sunđerom pređite preko celog lica setting“ puderom u prahu. Nakon toga, oči i usta završite po želji, međutin, prirodan, mat odabir za oba bi se najbolje slagao uz ovaj look, i voilà. 

@daniellemarcan

Cloud Skin Tutorial ☁️ the perfect soft matte base with @Clinique UK Even Better Clinical Serum Foundation #cloudskin #ad

♬ original sound - DANIELLE

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori