Bleeding heart make-up look je naša ultimativna Valentine’s Day inspiracija
Bleeding heart make-up look je naša ultimativna Valentine’s Day inspiracija

Bleeding heart make-up look je naša
ultimativna Valentine’s Day inspiracija

Make-up entuzijasti znaju da je Dan zaljubljenih više od samo njegovog tradicionalnog proslavljanja sa dragom osobom po želji. Njima, čitajte nama, ovaj dan predstavlja kreativni izlaz i izgovor za najambicioznije Valentine’s Day inspirisane make-up izglede, ili je barem prilika da uživamo u njima na društvenim mrežama. Naš odabrani V-day inspired izgled jeste bleeding heart make-up look, a priznajemo da je u pitanju zlatna sredina čuvenog izdanja Doje Cat i klasičnog glossy eye izgleda.

How to: Bleeding heart make-up look

Iako deluje zahtevno, sve što vam je zapravo potrebno za postizanje ovog make-up izgleda jesu dobra crvena olovka i senka, sitni crveni cirkoni i samo malo strpljenja pri njihovom nanošenju.

Dakle, u potpunosti nanesite bazu šminke kao što to i inače radite, a onda je vreme da se bacimo na bleeding heart momenat. Najpre, crvenom olovkom (koja može da bude i lipliner) iscrtajte oblik srca koji pocinje od sredine vase zenice, a spusta se sve do vašeg obraza. Popunite srce istom tom olovkom, ostavljajući pri tome prazan deo ispod oka. Potom, setujte olovku crvenom senkom, a deo koji ste ostavili prazno izblendajte četkicom za “mekšu” ivicu. Nakon ovog sledi najzabavniji, ali svakako i najzahtevniji deo ovog izgleda, ali je svakako taj koji čini ovaj ceo look.

Za bleeding heart efekat, pincetom uzimamo crvene cirkone i nanoseći malo lepka za trepavice na njihovu zadnju stranu lepimo ih oko oka. Tačnije, prvo ćemo uokviriti naš oblik srca, a potom pozicionirati tako da izgleda kao da srce “krvari”.

Journal tip! 

Umesto da direktno nanosite lepak za trepavice na cirkone, savetujemo da čačkalicom pokupite samo malo lepka i ostavite tačkicu na poleđinu cirkona. Na taj način imate bolju kontrolu nad količinom lepka, ali i smanjujete šansu da vam se cirkoni zalepe za samu tubicu lepka.

Učitati još
Zatvori