Beauty trick: Kako šminkom lažirati izgled lip fillera
Beauty trick: Kako šminkom lažirati izgled lip fillera

Beauty trick: Kako šminkom
lažirati izgled lip fillera

Kako se opsesija punim usnama i dalje ne stišava, a umnogome i prstavljaju današnje beauty standarde, za fanove ovog izgleda postoji i opcija koja ne podrazumeva raznorazne estetske poduhvate. Tačnije, make-up umetnici, ali i obični make-up fanovi, koriste se određenom metodom kojom uspešno lažiraju čuveni efekat lip fillera.

@emrata
@hoskelsa

Konturisanje usana

Kako konturišemo i ostatak našeg lica, tako se pojedini beauty eksperti kunu u moć konturisanja usana za postizanje lip filler efekta. Iako se konturisanje neretko smatra samo metodom za vizuelno „smanjivanje“ nečega (poput nosa, čela, podbratka…), konturisanje je prostije samo manipulacija svetlosti i senki, koja zatim ističe, ili sakriva, određene crte našeg lica.

Celebrity šminker Scott Barnes, takođe dugogodišnji make-up artist Jennifer Lopez, u bezbroj navrata je širio znanje sa publikom o moći konturisanja usana za njihovo vizuelno povećavanje. Međutim, daleko od toga da je Barnes jedini šminker koji se služi ovom metodom, već se ova metoda koristi od strane svetskih šminkera godinama i godinama unazad.

@scottbarnescosmetics
@rosiehw

How to: Lip filler effect

Za ovaj beauty savet potrebni su vam samo tečna ili stik verzija proizvoda za konturisanje, kao i jedan za hajlajter. Dakle, pre nego što posegnete za vašom omiljenom olovkom za usta, konturišite oko svojih usana proizvodom za konturisanje, a nakon što to izblendate, hajlajterom istaknite same ivice usana. Nakon toga, regularnom metodom blagog precrtavanja usana, završite ceo izgled omiljenom lip kombinacijom.

U nastavku pogledajte video koji pokazuje kako ovaj beauty trick izgleda na delu, kao i koji proizvodi mogu da vam pomognu da postignete isti efekat „lip fillera“.

Predlog proizvoda

Bronzeri

Charlotte Tilbury Hollywood Contour Wand
Fenty Beauty by Rihanna Match Stix Matte Contour Skinstick
Anastasia Beverly Hills Contour & Highlight Stick

Hajlajteri

Charlotte Tilbury Beauty Highlighter Wand
Fenty Beauty by Rihanna Match Stix Shimmer Skinstick
CLINIQUE Chubby Stick Sculpting Highlight

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori