Vodimo vas na Afro festival ovog vikenda
Vodimo vas na Afro festival ovog vikenda

Vodimo vas na Afro festival ovog vikenda

Ovogodišnji AFRO FESTIVAL održaće se 25. i 26. juna u Muzeju afričke umetnosti na Senjaku. Ukoliko ste zainteresovani za kulturu, umetnost i nasleđe afričkog kontinenta, ovo je pravo dešavanje za vas.

Afro festival – program

Na festivalu vas očekuje raznoliki program u vidu afričkog bazara gde mogu da se kupe različiti zanatski i upotrebni predmeti, skulpture, maske, pletene korpe, nakit i odeća. Paralelno sa bazarom odvijaju se javna vođenja kroz postavke muzeja i programi animacije najmlađih posetilaca kroz likovne i radionice kapuere i plesa. Odrasli će takođe imati neverovatnu priliku da se oprobaju u sviranju neobičnog instrumenta birimbaua ili da odigraju partiju mankale. U posebnom ženskom kutku učiće se osnovne tehnike vezivanja turbana od šarenih afričkih tkanina.

Subota 25. jun

Prvog dana festivala očekuju vas nastupi 2Hot4Stage plesne grupe čiji je sastav okrenut hip-hopu, brejkingu, afrobitu, densholu i krampu. Takođe, grupa afričkih studenata okupljena pod imenom Si Vision izvešće fuziju tradicionalnih i urbanih plesnih stilova Afrike. Prvi dan Festivala zatvoriće istaknuti angolski umetnik Kiluanž Kija Henda izlaganjem „Zvuk je spomenik”, u kome – pored problematizovanja spomenika u javnom prostoru – ukazuje i na značaj muzike kao centralnog oružja revolucije u nezavisnoj Angoli.

Nedelja 26. jun

Nedelja je rezervisana za DURBАR – dan priјаtеlјstvа, muzikе i plеsа. Ovogodišnji domaćin festivala je Angola. Ostali učesnici biće аmbаsаde Аlžira, Еgiptа, Kоngа, Libiје, Маrоkа, Тunisа, kao i kоnzulаti Namibije i Јаmајkе.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori