Wishlist: AKA stolica dizajnera Konstantina Grcica
Wishlist: AKA stolica dizajnera Konstantina Grcica

Wishlist: AKA stolica dizajnera
Konstantina Grcica

U uređenju prostora, kriterijumi su svakim danom sve rigorozniji. Umesto da pristajemo na tek dovoljno praktične komade nameštaja koji služe onome za šta su namenjeni, sve više tragamo za elementima koji će prostoru pružiti nešto više. I dok funkcionalnost nesumnjivo ostaje jedan od primarnih uslova koje bi trebalo da ispune, enterijerski komadi ujedno treba da posluže i drugim funkcijama – pre svega estetskim, a onda i idejnim. Zašto bismo odabrali tek bilo koju stolicu, kada možemo odabrati onu koja u sebi nosi utkanu zabavnu konceptualnu nit?

Stolica, also known as…

Konstantin Grcic je nemački dizajner koji je od jednog komada načinio upravo to nešto više za kojim tragamo. AKA stolica, kako ova kreacija nosi naziv, već tim akronimom sugeriše da je reč o dizajnu koji nadilazi uobičajne principe praktičnosti. Ova je stolica also known as stočić, ali i skulptura. Njena se funkcija menja u zavisnosti od toga kako je koristiti, a ovo duguje upravo jedinstvenom dizajnu koji je Konstantin osmislio.

Kako od stolice napraviti stočić skulpturu?

Razume se, mnoge stolice mogu poslužiti kao komad za odlaganje ukoliko se dovoljno potrudite. Međutim, inovativnost ovog komada leži u činjenici da on nema jedan pravilan položaj. U zavisnosti od toga koju mu namenu želite, možete ga okretati i postavljati na jedan od tri elemenata od kojih je sastavljen. Osim toga, stolica je napravljena tako da se od nje može napraviti svojevrsna skulpturalna kompozicija, ukoliko više komada naslažete jedan na drugi – što joj daje neočekivanu, ali zavidnu praktičnost o kojoj često ne razmišljamo. I otuda još jedan razlog zbog koje se našla na našoj listi želja.

Učitati još
Zatvori