Vodimo vas u Bangkok na izložbu ‘Zatvori mi oči’ savremenog umetnika Marka Whalena
Vodimo vas u Bangkok na izložbu ‘Zatvori mi oči’ savremenog umetnika Marka Whalena

Vodimo vas u Bangkok na izložbu ‘Zatvori mi oči’ savremenog umetnika Marka Whalena

Ukoliko ipak niste na egzotičnom Tajlandu, smestite se udobno jer vas vodimo u virtuelno razgledanje izložbe savremenog umetnika Marka Whalena. Serija radova pod imenom Zatvori mi oči izložena je u nadaleko poznatoj Over the Influence galeriji, koja svoje salone za izlaganje ima u Parizu, Los Anđelesu, Hongkongu i Bangkoku.

Seriju radova pod nazivom Zatvori mi oči čine slike, skulpture i zidni radovi australijskog savremenog umetnika koji živi i radi u Los Anđelesu.

Samostalna izložba Marka Whalena sadrži grafičke skulpture po kojima je prepoznatljiv. Whalen u svojim radovima istražuje neobične veze između objekata i ljudi. Prepoznatlive skulpture čine ljudske glave i ruke koje uparuje sa svakodnevnim predmetima. Umetnik ovu figuru smatra veoma zanimljivom, te je koristi kako bi svoju praksu progurao na konceptualan i estetski primamljiv način. Za izložbu Zatvori mi oči, Whalen proširuje svoj opus i pored grafičkih skulptura mogu da se pronađu oslikana platna kao i zidni radovi. Ipak, sva umetnička dela ostaju kohezivna, sadrže element prepoznatljive figurice i namerno su dvosmislena. Galerija Over the Influence poziva sve da istraže neizgovorene reči Marka Whalena kroz razigrana umetniča dela.

Mark Whalen je savremeni umetnik koji problematiku naše svakodnevnice provlači kroz svoje radove. To čini spajanjem industrijskog materijala sa pronađenim predmetima i ostacima koji se nađu u studiju. Whalen na živopisan način prikazuje ludost življenja stvarajući prepoznatljive skulpture sa ljudskim oblicima, jarkim bojama i homiranim elementima. U svojim radovima umetnik pripoveda o zabavnim pitanjima i životnim zagonetkama koje nas muče. Mark Whalen svojim stvaralaštvom nastavlja da proširuje granice umetnosti.

Foto: Instagram, Over the Influence gallery

Učitati još
Zatvori