Popularni umetnički duo iz Berlina Plastique Fantastique dolazi na Design Week Novi Sad 
Popularni umetnički duo iz Berlina Plastique Fantastique dolazi na Design Week Novi Sad 

Popularni umetnički duo iz Berlina Plastique Fantastique dolazi na Design Week Novi Sad 

Plastique Fantastique, popularni umetnički duo iz Berlina koji kreira privremene arhitektonske instalacije koje ostavljaju bez daha publiku širom sveta, dolazi na Design Week Novi Sad 30. septembra 2022. godine

Nakon Holandije, Francuske, Nemačke, Danske, Španije, Finske, Švajcarske, Meksika, Kolumbije, jedna od instalacija ovog studija dolazi u Srbiju i to na manifestaciju Design Week Novi Sad koja zatvara ovogodišnji Kaleidoskop kulture. Plastique Fantastique je svoje gigantske balone izlagao na najrelevantnijim umetničkim smotrama na svetu među kojima je i Venecijansko bijenale umetnosti. Njihovu skulpturu pod nazivom Dvostruko srce, domaća publika ima priliku da vidi od 30. septembra do 2. oktobra na platou novosadskog Spensa.

U ponedeljak, 3. oktobra 2022, Plastique Fantastique će publici Design Week-a prirediti i posebno predavanje. Govoriće o svojim skulpturama koje su obišle pola sveta, kao i kako su se opredelili za ovu vrstu stvaralačkog izraza.

Studio DIORAMA

Svoje gostovanje najavio je i studio DIORAMA, čiji tim kreira fantastične virtuelne svetove iz Milana, Pariza i Kragujevca. Oni su takođe arhitekte koji svoje znanje primenjuju u virtuelnom prostoru dizajnirajući nove, nadrealne univerzume koji tada postaju realni.

DIORAMA će svoj rad predstaviti kroz multimedijalnu izložbu pod nazivom Snaga 3D-a. Uroš Vuković, domaći predstavnik ovog studija, održaće predavanje pod nazivom Arhitektura u filmu. Ovim predavanjem Vuković skrenuće pažnju na sve one detalje koji čine da gledajući u ekran osetimo atmosferu i senzibilitet nekog prostora i kroz vizuelne senzacije osetimo najrazličitije emocije, baš kao i što se drugačije osećamo u različitim fizičkim prostorima.

Design Week Novi Sad

Design Week Novi Sad se održava od 30. septembra do 7. oktobra na Spensu. Na prostoru od preko 7 500 kvadratnih metara, publika će imati priliku da uživa u brojnim izložbama, prostornim instalacijama, uličnoj umetnosti, filmskom i muzičkom programu, kao i programu za decu. Publika će tokom prva četiri dana festivala imati priliku da čuje predavanja najznačajnijih domaćih i svetskih predstavnika kreativne scene. Studio Plastique Fantastique i Diorama, francuska umetnica Malike Favre, beogradski animator Sholima i grafički dizajnera Slavimira Stojanovića (Futro), jesu neki od njih. Ulaz na sve programe je besplatan.

Design Week Novi Sad predstavlja program nedelje primenjenih umetnosti Kaleidoskopa kulture. Realizuje se u saradnji sa Fondacijom Novi Sad Evropska prestonica kulture. 

Zapratite Instagram stranicu festivala kako biste bili u toku sa svim novostima.

Foto. PREVENTER

Učitati još
Zatvori