Studio DRIFT: Upoznajte brend koji tehnologijom spaja umetnost sa prirodom
Studio DRIFT: Upoznajte brend koji tehnologijom spaja umetnost sa prirodom

Studio DRIFT: Upoznajte brend koji
tehnologijom spaja umetnost sa prirodom

Holandski umetnički duo, umetnika Lonneke Gordijn i Ralph Nauta, osnovao je Studio DRIFT 2007. godine, koji manifestuje fenomene i skrivena svojstva prirode uz korišćenje tehnologije. Sa multidisciplinarnim timom od 64 ljudi, rade na iskustvenim skulpturama, instalacijama i performansima.

Man and Nature 

Sa dubinom i jednostavnošću, DRIFT-ova umetnička dela osvetljavaju paralele između struktura koje je napravio čovek i prirodnih struktura kroz dekonstruktivne, interaktivne i inovativne procese. Umetnici postavljaju fundamentalna pitanja o tome šta je život i istražuju pozitivan scenario za budućnost.

Sva pojedinačna umetnička dela imaju mogućnost transformacije prostora. Arhiktektura prostora gde su izložene njihove instalacije, takođe igra važnu ulogu u samom delu. Ograničeni parametri muzeja ili galerije nisu uvek odgovarajući, već često njihova umetnost dolazi do svog potencijala u javnoj sferi. Studio DRIFT dovodi ljude, prostor i prirodu na istu frekvenciju, ujedinjujući publiku sa iskustvima koja inspirišu ponovno povezivanje sa našom planetom.

Studio DRIFT art installations

DRIFT je realizovao brojne izložbe u galerijama širom sveta kao i različite javne projekte tokom godina. Njihovi radovi deo su stalnih kolekcija u različitim izložbenim prostorima. Između ostalog, u Amsterdamu se nalaze u stalnim zbirkama Rijksmuseum-a i Stedelijk Museum-a, u SAD-u se nalaze u mestima kao što su Rokfeler centar i Muzej umetnosti u Dalasu, kao i u Muzeju Viktorije i Alberta u Engleskoj.

DRIFT je takođe nagrađen Dezeen dizajnerom godine (2019) kao i nagradom Arte Laguna u Veneciji (2014).

Pogledajte u prilogu ispod njihove Meadow i Shylight instalacije u različitim izložbenim prostorima širom sveta.

Učitati još
Zatvori