Španska firma pravi šarene vaze koje odmah želimo na svom stolu

Španska firma pravi šarene vaze koje
odmah želimo na svom stolu

Španski dizajner Jaime Hayon udružio je snage s brendom nameštaja BD Barcelona, a rezultat su vaze koje će osvežiti svaki enterijer. Kolekcija je nazvana Explorer, a bukvalno svaka od keramičkih vaza skrenuće vam pažnju. Ova kolekcija zapravo se naslanja na istoimenu kolekciju kuhinjskih stolova koje je spomenuti dizajner takođe kreirao za ovu dizajnersku kuću.

Explorer vaze dostupne su u tri varijante, od kojih svaka donosi šarene elemente savršeno uklopljene u njenu strukturu. Ove izuzetno zanimljive vaze odignute su od površine na kojoj stoje, a iz ove dizajnerske kuće ističu kako je reč o izuzetno zahtevnom procesu proizvodnje, budući da nije nimalo jednostavno spajati različite oblike keramike u jednu celinu.

Prava mala remek dela

Dizajner je ovu kolekciju opisao kao ne samo funkcionalnu već i kao jedan oblik dinamične skulpture. A na prvu zaista izgledaju kao umetnička dela. Dolaze u kombinaciji crvene, zelene, plave i bele boje, a svaka od njih ima i završni sjajni premaz.

BD Barcelona design inače je kuća koja je dobro poznata u svetu nameštaja. Deluju već 50 godina, a postali su prepoznatljivi po drugačijim kriterijumima u stvaranju nameštaja, kao i brisanju tradicionalnih normi koje su dominirale industrijom. BD Barcelona zapravo je svojim dolaskom na tržište pokazala kako dizajn ne treba da pati zbog bolje funkcionalnosti i udobnosti. Za jedinstvene komade nameštaja njihovi dizajneri često pronalaze inspiraciju u nekim istorijskim razdobljima, a sav nameštaj je izrađen od najkvalitetnijih materijala.

Poslednja saradnja na Explorer liniji samo je jedna od niza saradnji sa dobro poznatim dizajnerima koju su ostvarili tokom godina.

Foto: Facebook, Instagram

Učitati još
Zatvori