Ukoliko ste propustili izložbu Sharon Stone, mi vas vodimo u virtuelni obilazak
Ukoliko ste propustili izložbu Sharon Stone, mi vas vodimo u virtuelni obilazak

Ukoliko ste propustili izložbu Sharon Stone,
mi vas vodimo u virtuelni obilazak

Sharon Stone, poznata američka glumica, ostvarila je zapažen uspeh i kao likovna umetnica. Time je još jednom pokazala da njena kreativnost nadilazi granice filmske industrije. Kao talentovana slikarka, Stone se ističe svojom jedinstvenom estetikom i izražajnim stilom. Njene slike često odražavaju duboke emocionalne slojeve, istražujući teme kao što su ljudska priroda, unutrašnja borba i kompleksnost emocija. Inspiraciju crpi iz različitih izvora. Izvori su, međutim, često intimne prirode, uključujući lična iskustva, što se odražava u bogatstvu boja i dinamici njenih radova.

Holivudska glumica je počela da se bavi likovnom umetnošću oko 2020. godine. Taj povratak slikarstvu desio se nakon što je ponovo probudila strast prema slikanju tokom pandemije. Trenutno je u fokusu njena izložba pod nazivom My Eternal Failure čije samo ime govori o privatnoj komponenti ovog umetničkog poduhvata.

sharon stone izlozba slike
Profimedia

Sharon Stone – izložba My Eternal Failure 

Nakon što se suočila sa zdravstvenim problemima koji su ostavili posledice na njeno mentalno zdravlje i svakodnevni život, Sharon je odlučila da se posveti umetnosti, sada u drugom obliku. Tako i njena slika The Bridge predstavlja iskustvo u bolnici tokom kog se borila za život. Kroz apstraktne forme i ekspresivne poteze četkicom, Stone uspeva da prenese osećaj pokreta i energije, što njene slike čini živopisnim i intrigantnim. Njena umetnost neprestano evoluira, prilagođavajući se njenim promenama raspoloženja i životnim okolnostima, čime ostaje verna svom autentičnom izrazu.

Slikarstvom je počela da se bavi kad je bila veoma mlada. Slikala je sa svojom ujnom, poznatom umetnicom Vonne Stone. Studirala je umetnost i kreativno pisanje na Edinboro Univerzitetu u Pensilvaniji pre nego što je odlučila da ode u Njujork i da se bavi modelingom i glumom.

Njene radove možete pogledati u celosti na njenom sajtu.

Impresionizam, apstraktni ekspresionizam i San Francisko

Sharon Stone koristi svoju umetnost i za humanitarne svrhe, često donirajući dela za aukcije koje podržavaju razne dobrotvorne organizacije. Time potvrđuje svoju posvećenost ne samo umetnosti, već i društvenom angažmanu. Njeni radovi su izlagani u nekoliko prestižnih galerija, gde su privukli pažnju i pohvale kritičara, dodatno učvrstivši njen status kao talentovane i svestrane umetnice. Gledajući u njene slike shvatamo da im se ne divimo isključivo kao radovima poznate glumice, već u njima zaista postoji duboki umetnički kvalitet. Treba napomenuti i njenu povezanost sa San Franciskom. Naime, glumica je u ovom gradu doživela svoj najniži momenat u životu, a u isto vreme u njemu i postala jedna od najpoznatijih holivudskih glumica zahvaljujuci filmu Basic Instinct.

Povratak u ovaj grad i to sa izložbom My Eternal Failure predstavlja veliki korak za ovu američku umetnicu.

Uprkos tome što je javnosti najpoznatija kao filmska zvezda, Sharon Stone kroz svoju likovnu umetnost otkriva još jedan aspekt svoje ličnosti – onu koja traži i pronalazi lepotu u stvaranju i deljenju svojih unutrašnjih vizija sa svetom.

Foto: Collin Xavier/Image Press Agency ABACA / Abaca Press / Profimedia; Instagram: @sharonstone

Učitati još
Zatvori