Proputujte svetom uz fotografije ovog umetnika kojeg prati 250 hiljada ljudi
Proputujte svetom uz fotografije ovog umetnika kojeg prati 250 hiljada ljudi

Proputujte svetom uz fotografije ovog
umetnika kojeg prati 250 hiljada ljudi

Kako izgledaju jutra u Los Andjelesu ili večeri u užurbanom Tokiju? Ponekad ne moramo negde otputovati da bismo doživeli pravi utisak koji neko mesto na nas ostavlja. Fotografije su zato ovde da nam prenesu komadić sveta, doživljaja, emocije i odvedu nas negde gde nam se možda sada čini daleko. EDWARDKB je fotograf sa trenutnim boravištem u Hong Kongu, koji putuje celim svetom i prenosi upravo tu emociju kroz svoje fotografije. Putovanja, krajolici i portreti njegova su specijalizacija, a svojim fotografijama uvek i iznova pomera granice. Možemo reći da je definitivno jedan od najuticajnijih fotografa na Instagramu, a prati ga 242 hiljade ljudi.

EDWARDKB

EDWARDKB radi s brojnim svetskim brendovima, ali poznat je i po svojim umetničkim fotografijama na kojima gotovo uvek možemo osetiti neku dozu sete. Svakodnevni krajolici užurbanih gradova ili pak pusta i nepregledna polja netaknute prirode – u njegovim se fotografijama prepliću razni motivi. Njegove ulice pričaju priču, a njegovi portreti tu su da nas nateraju da se zamislimo koliko se emocija može sakriti u samo jednom pogledu na jedno nepoznato lice. Njegova čista i prefinjena estetika, minimalizam u kombinaciji sa surovim preterivanjem, stanjem u kojem smo navikli gledati svet oko sebe, čine savršen sklad.

Lica gradova kakva još nismo vidjeli

Šta se dogodi kada pomerimo granice? Kada fotografija prestane prikazivati scene i ljude kakve smo navikli gledati? Kada priča iza objektiva počinje kreirati onu ispred objektiva, otvara nam se potpuno novi i drugačiji svet. Svet u kojem ne možemo prestati gledati lokacije, portrete i boje. Svet u kojem samo preko fotografije možemo osetiti mirise, čuti zvukove, osetiti emociju trenutka i mesta. Tada znamo da je umetnost učinila svoje. Da nas je dotakla i obuzela, ispunila svoju svrhu. Ovaj umetnik iznova uspeva upravo to, kako? Uverite se sami.

Učitati još
Zatvori