Poznati fotograf Miloš Nadaždin priredio nam je važnu izložbu pod nazivom „Tragovi“
Poznati fotograf Miloš Nadaždin priredio nam je važnu izložbu pod nazivom „Tragovi“

Poznati fotograf Miloš Nadaždin priredio nam je važnu izložbu pod nazivom „Tragovi“

Od danas, srede, 14. september na Silosima biće postavljena izložba Tragovi koju je za nas priredio poznati fotograf Miloš Nadaždin.

Tragovi, imenica, množina: obeležje, znak ili drugi pokazatelj postojanja ili prolaska nečega ili nekoga.

Izložba Miloša Nadaždina Tragovi

Ne mozemo negirati postojanje ljudskog bića, kao ni postojanje najveće od svih istina – same ljubavi. Ona prevazilazi sve zakone koje poznajemo. Uprkos tome, neki od nas još uvek žive u senkama društva. Krećemo se kroz nevidljive hodnike sistema, pokušavajući da ubedimo sebe da smo važni i da bi trebalo da istupimo. Neće to svako od nas učiniti. Neki će ostati skriveni zauvek.

Ali i tada postoje tragovi koje za sobom ostavljamo, kao dokaze našeg postojanja.

 

Neosporna je činjenica da članovi LGBT+ zajednice već stotinama godina ostavljaju vidljive i dragocene otiske u svim aspektima društva, i u različitim segmentima naših života. Baš ovo najbliže opisuje potrebu za ovom izložbom, koju možete posetiti u periodu od  14.09-18.09 na lokaciji Silosi, u vreme od 18-22h. Ova izložba je deo Europride week programa, i obuhvata 40 fotografija.

Miloš Nadaždin

Ideja izložbe Tragovi je da simbolično predstavi kontekst u kom LGBT+ zajednica danas živi u Srbiji. Postoje i imaju lica, ali nemaju glas. Koristeći živopisne boje iz dugine palete, autor je želeo da naglasi pozitivan uticaj koji pripadnici zajednice ostavljaju za sobom.

 

,,Uz pomoć fotografija koje sam pripremio, takodje sam želeo da pojačam svoju poruku i skrenem pažnju na važnost inkluzije i poštovanja različitosti. Moje osnovno uverenje je da upravo posebnost svakog živog bića jeste ono što daje dodatnu vrednost društvu. Onda, kada to kao društvo prihvatimo, umesto da budemo polarizovani, bićemo, svi zajedno, jaci.” – rekao je Miloš vezano za svoju izložbu „Tragovi“. 

 

Nemojte je propustiti.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori