Naomi Campbell ima svoju izložbu, evo šta znamo o tome
Naomi Campbell ima svoju izložbu, evo šta znamo o tome

Naomi Campbell ima svoju izložbu,
evo šta znamo o tome

Naomi Campbell je jedan od najprepoznatljivijih supermodela današnjice, međutim njen uticaj bespogovorno je vidljiv van same piste. Ljubimica modne industrije svojevrsni je paradoks koja istovremeno zagovara najistančanije stilske imperative i kreira kolekciju za fast fashion brend Pretty Little Thing. Aktivističke ideologije su joj primarna praksa, a ne tako davno lansirala je i sopstvenu liniju za modnu kuću BOSS koja nas svakako manje iznenađuje od prvobitne za brend Pretty Little Thing.

Bilo kako bilo, Naomi svi žele u svom timu a njena moć na modnoj scenu kroz godine prikazana je i izložbom u muzeju Victorije i Alberta u Londonu. Izložba nosi simboličan (i jednostavan) nazimv Naomi: In Fashion.

Naomi: In Fashion

Šta će to biti predstavljeno na izložbi Naomi: In Fashion, pitate se? Naime, posetioci će imati priliku da vide ličnu garderobu Naomi Campbell, kao modne dodatke koji su obeležili njeno postojanje na sceni. Od Alexander McQueena, pa sve do Azzedine Alaia, BOSS, Burberry, Chanel, Dolce & Gabbana, Versace, Jean Paul Gaultier, John Galliano, Karl Lagerfeld, Kenneth Ize, Torishéju Dumi, Valentino, Vivienne Westwood i Yves Saint Laurent kreacija kao i neizostavna vizija Virgila Abloha sa kojim je usko sarađivala od njegovih početaka.

Takođe, ni modna fotografija nije izostala. Posetioci će moći da se prepuste avanturama koje je kurirao genijalni Edward Enninful. Ni aktivističkog pristupa ne manjka, a na izložbi biće istaknuto i njeno nastojanje da pomogne mladim, neafirmisanim dizajnerima. Ovo je prva postavka muzija Victorije i Alberta ove vrste koja će biti posvećena manekenki.

Izložba će biti otvorena za posete od 22. juna 2024. godine pa sve do 6. aprila 2025. godine.

Naomi Campbell je ultimativna modna inspiracija, a njen stas i glas želi da dosegne svaka devojčica koja re ulazi u svet modne industrije. Upravo zbog toga, ova izložba predstavlja omaž njenom uticaju koji gradi godinama kako na pisti, tako i van nje.

Foto: Instagram (@naomi, @vamuseum)

Učitati još
Zatvori