Jedina pristupačna Birkin torba: Kako bi izgledali luksuzni komadi da su napravljeni od Lego kockica
Jedina pristupačna Birkin torba: Kako bi izgledali luksuzni komadi da su napravljeni od Lego kockica

Jedina pristupačna Birkin torba: Kako bi izgledali luksuzni komadi da su napravljeni od Lego kockica

Nedavno se na društvenim mrežama pojavilo nešto što bismo mogli da nazovemo Lego verzija kultne Birkinke – i svi smo se zapitali gde i kako možemo da je kupimo. Modni entuzijasti su brže-bolje pohitali i stavili ovaj komad na svoju novogodišnju wishlistu manifestujući Birkinku od Lego kockica u svojim rukama. Priznaćete, ovo bi ujedno bila i jedina pristupačna verzija čuveneHermès torbe koja predstavlja svojevrsni statusni simbol, a nastala je u potpunoj suprotnosti savremenim ideologijama.

Hermès Birkin torba predstavlja trajni pečat luksuza koji prevazilazi modne trendove i stoji na tronu vanvremenske elegancije. Ono što ovu torbu čini dodatno jedinstvenom, pred toga što je izrađena po beskompromisnoj viziji glumice Jane Birkin i njenog zagovaranja praktičnosti i nesavršenog izgled, jeste pažljiva izrada veštih zanatlija. Kažu da Birkin torba predstavlja ideal zanatske stručnosti i posvećenosti detaljima, te upravk zbog statusa koji uživa ovaj komad ne bi nas iznenadilo da je danska kompanija Lego odlučila da kreira svoju verziju Birkin torbe sačinjenu od mnoštva kockica.

Međutim, nismo mogli da se ne zapitamo da li je ova kolaboracija stvarna ili je delo inovativnih tehnologija?

Hermès, Rolex, Chanel by Lego

Pored kultne Birkinke, društvene mreže su iznedrile niz Lego kreacije koje su zaludele modnu industriju. Naime, među luksuznim komadima kreiranim od Lego kockica našao se poneki Rolex, kao i Cartier i Audemars Piget. Hermès je dobio svoje verzije kako Birkin, tako i Kelly modela, kao i kaiš sa prepoznatljivim H na kopči. Chanel, Dior, Ralph Lauren i Burrbery takođe nisu izostali iz igrice, a ono što je pak razočaralo brojne ljubitelje mode i skupocenih igrački jeste činjenica da ništa od ovoga ne postoji u stvarnom svetu.

O čemu je zapravo reč?

Najpristupaćnija Birkinka još uvek neće dobiti svojih pet minut. Naime, fotografije koje su kružile društvenim mrežama delo su AI tehnologije, a nama ostaje da se nadamo da će kompanije Lego, kao i luksuzni modni brendovi uvideti koristi u lansiranju ove nesvakidašnje saradnje.

Učitati još
Zatvori