Josephine Dessine izrađuje kul tanjure na kojima su modne ikone

Josephine Dessine izrađuje kul tanjure
na kojima su modne ikone

Ručno rađena keramika uvek ima posebno mesto u našim kuhinjskim vitrinama, a prva jutarnja kafa za mrvicu je draža ako je ispijamo iz unikatne keramičke šolje. U poslednje vreme sve je veći trend kreativaca koji ručno izrađuju keramiku, a mi ne možemo da ih se zasitimo. Jedna umetnica čija nas je keramika oduševila jeste Josephine Fauchier koja stoji iza brenda Josephine Dessine. Ova francuska umetnica počela je ručno da oslikava keramiku kao kreativni izlaz iz svakodnevice

Tanjiri koji će oduševiti svakog gosta

Keramika ove francuske umetnice slavi radost i žene, a svaki komad ilustrovan je šarmantnim portretom. Nama se posebno svidela najnovija kolekcija u kojoj su se našli portreti modnih ikona, kao što su Anna Wintour, Coco Chanel, Miuccia Prada, Vivienne Westwood, Stella McCartney, Iris Apfel i mnoge druge.

Inače, za vreme pandemije i lockdowna umetnica je ostala bez posla i istovremeno se hronično razbolela. Tada je odlučila da pronađe izlaz u kreativnom stvaralaštvu. Slikala je i izrađivala keramičke tanjire po čitav dan, a naziv njenog brenda potiče od uzrečice koju je njena porodica stalno govorila. Naime, na francuskom jeziku ‘dessine’ znači crtati, a svaki put kada bi neko pitao gde je Josephine, odgovor bi bio ‘dessine’ – crta. Ovu divnu keramiku možete pronaći na stranici Net-A-Portera, a sigurni smo da će krasiti vaše kuhinjske vitrine i oduševiti svakog vašeg gosta.

Foto: Net-A-Porter

Učitati još
Zatvori