Posetilac slučajno razbio Jeff Koons „Balloon dog“ skulpturu vrednu 42 hiljade dolara
Posetilac slučajno razbio Jeff Koons „Balloon dog“ skulpturu vrednu 42 hiljade dolara

Posetilac slučajno razbio Jeff Koons „Balloon dog“ skulpturu vrednu 42 hiljade dolara

Svet umetnosti daleko je od izuzetka od povremenih drami i nesrećnih incidenata, jedan od kojih upravo služi kao nepresušna tema debate. Na Art Wynwood sajmu savremene umetnosti u Majamiju, slučajno je razbijena Jeff Koons skulptura Balloon dog, rezultirajući u užasnutim ljubiteljima umetnosti koji su svedočili celom događaju.

@eyesmag

A story about a blue dog

Nesreća se dogodila tokom ekskluzivne večeri VIP otvaranja Art Wynwood godišnjeg sajma u Majamiju. Jeff Koons Skulptura Ballon dog, koja je vredela 42 hiljade dolara, razbijena je na sitne komade nakon što ga je, kako prenose, posetilac oborio na zemlju ulsed toga što ga je dotakao prstom. Na sreću posetioca, koji se ispostavilo da je zapravo kolekcionar umetnosti, delo se nalazi pod osiguranjem kako objašnjava umetnički savetnik Bel-Air Fine Art  galerije Bénédicte Caluch.

Galerija je podelila fotografije razbijene skulpture, dok su snimci dešavanja sa lica mesta osvanuli na drištvenim mrežama. Međutim, ovo nije kraj priče jednog plavog psa. Po rečima galerije, u samom trenutku dešavanja određeni kolekcionari ponudili su da otkupe slomljene komade.

 

@hypebeastzh

Jeff Koons – Celebration

Koons  je predstavio čuvenu skulpturu kao deo svoje Celebration kolekcije 1993. godine, koja je umnogome obeležila umetnikovu karijeru. Kolekcija se sastojalo od 16 monumentalnih skulptura i 16 fotorealističkih slika, uključujući prepoznatljiva dela potpisa Jeff Koons kao što su Balloon Dog, Diamond i Ribbon.

Balloon Dog skulptura bila je deo ograničenog izdanja koje je, usled nedavnih događaja, smanjeno sa 799 na 798 komada.

@artsy

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori