Instagram stranica koja odiše francuskom retro estetikom
Instagram stranica koja odiše francuskom retro estetikom

Instagram stranica koja odiše
francuskom retro estetikom

Instagram je već dugi niz godina platforma na kojoj se inspirišemo. Modne trendove, ali i sve ostale upravo donosi ova društvena platforma koja se pretvorila u globalnu zajednicu zaljubljenika u gastronomiju, modu, arhitekturu i ostalo. Osim toga, postala je i jedna od vodećih reklama za nove trendove i proizvode. U moru izbora, postoje i retro Instagram stranice koje su prepune fotografija iz starih arhiva u zavisnosti od toga šta preferirate. S obzirom na to koliki smo zaljubljenici u francusku retro estetiku i njihov nepogrešiv osećaj za lepo, zaljubili smo se u Instagram stranicu pod imenom French Toasts.

Retro kao vibe koji obožavamo

French Toast je zapravo web stranica na kojoj se prodaje nakit, dekoracija i ostale sitnice koje odgovaraju retro i minimalističkom vidu dizajna. Projekat je nastao 2018. godine inspirisan kreativnim svetom i vizuelnim elementima francuske estetike. Reč je o profilu koji je za devojke i žene koje cene kvalitetu i žele se estetski izraziti, a nisu pobornice brojnih trendova koji nas konstantno okružuju. Brend koji se gradi na ovoj stranici želi da stvori poseban način gledanja na modu, izgrađujući bezvremensku garderobu koja nadilazi vreme. Stranica koja je prepuna starih fotografija iz arhive iz vremena kada je moda bila puno posebnija i kreativnija, a trendovi se nisu gutali kao must have komadi već se estetika izražavala kroz sopstvenu ličnost.

Moramo priznati kako smo često i sami umorni od nove, klonirane estetike gde svi žele da izgledaju isto pa nam ovakve stranice dođu kao svojevrsni praznik za oči. Moda je igra sa kojom se treba uhvatiti u koštac, ali na kraju dana je važniji naš osećaj u istoj, nego ono što misle drugi. Upravo zbog toga postoje večni komadi i inspiracija poput ovih fotografija dok su s druge strane brzi trendovi kojih se već sledeće sezone nećemo sećati. Imati stila značilo bi estetski se izraziti u vidu naše ličnosti i posebnosti. Neka vam ova stranica posluži kao inspiracija za sopstveni stil koji je mnogo više od dobro složenih komada odeće.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori