Analogna foto-priča: Hong Kong iz vizure fotografa Justina Lima
Analogna foto-priča: Hong Kong iz vizure fotografa Justina Lima

Analogna foto-priča: Hong Kong iz
vizure fotografa Justina Lima

Justin Lim, istaknuti fotograf sa sedištem u Aziji, posvetio je preko 17 godina umetnosti stvaranja autentičnih trenutaka sa ulica iz čitavog sveta. Njegovo putovanje, ispunjeno strašću i kreativnošću, nedavno je došlo do Hong Konga. Obeležavajući privremenu pauzu dok planira da započne novo uzbudljivo putovanje. Specijalizovan za lifestyle fotografiju, Justin je duboko zaljubljen i u hvatanje specifičnih trenutaka. Njegov fini dokumentarni stil izdvaja ga, naglašavajući autentičnost i profesionalnost u čuvanju najdragocenijih momenata kako sa ulica, tako i u stanovima. Justin bez obzira na veliki broj priznanja, ostaje skroman umetnik koji voli ostati izvan svetlosti reflektora, dopuštajući svojim delima da govore sama za sebe. U šta ćete se u nastavku i sami uveriti. Godine 2007. Justin je osnovao firmu – Justin Lim Photography, da bi kasnije osnovao svoj studio The Kandid 2013. Sa preko petnaest godina iskustva u fotografisanju u Hong Kongu, Justin donosi bogato iskustvo u svakom svom angažmanu.

Njegov uticaj vidljiv je i na društvenim mrežama gde je bio predstavljen i direktno od strane Instagrama. Tako je stekao priznanje na platformama poput VSCO, 500px i Flickra. Sa značajnim pratiocima koji prelaze 50.000, Justin je sarađivao sa poznatim brendovima poput Omega, Tumi, MR PORTER i DJI Global. Njegova fotografija izlagana je širom sveta. Od Evrope do Australije, a njegovi radovi su predstavljeni u uglednim publikacijama. Justinov foto-reporterski rad je dopreo do globalnih medija kao što su to BBC i The Guardian, prikazujući dubinu i širinu njegovog umeća pripovedanja.

Hong Kong analognim aparatom:

Svaka fotografija oslikava svet koji, posebno mi Evropljani, retko možemo da zamislimo. Japan je destinacija koja svakoga od nas, iz različitih razloga, privlači. Velika količina ljudi, velike podzemne železnice, unikatna kuhinja, jedinstvene radnje, kultura, estetika… Hong Kong je definitivno, posebno na fotografijama, grad neonskih svetala, jedinstvenog doživljaja, brzine, pogleda na svakodnevnicu. Oni koji su imali prilike da posete ovaj grad, u fotografijama mogu beskrajno uživati. Oni drugi, sigurno poželeti da makar na nekoliko dana dobiju priliku za putovanje. Da je Hong Kong najlepši noću, svedoči i ova foto-priča. Do posete, odlazmo uz analogne fotografije Justina Lima direktno na ulice dobro poznatog grada.

Učitati još
Zatvori