Fenomenalne fotografije koje spajaju naizgled nespojivo
Fenomenalne fotografije koje spajaju naizgled nespojivo

Fenomenalne fotografije koje
spajaju naizgled nespojivo

Umeće fotografisanja vrlo često nas ostavlja bez daha, stoga nije čudno kako je ono postalo jedna od omiljenih vrsta umetnosti. Prepoznati trenutak, odrediti kadar, uloviti fotografiju, a da konačan rezultat ostavi dojam na sve. Umetničke fotografije posebno su zanimljive jer, osim što zahtevaju puno veću pripremu nego neke druge, uvode nas u neki novi i drugačiji svet koji menja našu vizualnu percepciju. U jedan takav svet uvodi nas i umetnik Hugoyu.

Spajanje nespojivog

Na njegovom Instagram profilu pronašli smo zaista zanimljive radove u kojima spaja naočigled nespojive predmete u zanimljive kombinacije, zatim uz dodavanje svetla i igranje sa senkom dobija potpuno drugačije vizualne konstrukcije. Pripadnik jedne nove generacije, zanimljivog je umetničkog izražaja i definitivno donosi pomak u posmatranju stvarnosti i uobičajenih predmeta. Najčešće apstraktni oblici, u bojama, te uporabni predmeti čine konstrukcije njegovih skulptura i figura. Često ih smešta u različite prostorne situacije, koje na prvu izgledaju neobično, ali vrlo lako se u njih i uklapaju.

Hugoyu

Hugoyu je definitivno jedan od onih fotografa na koje ćemo obratiti pažnju i s nestrpljenjem iščekivati nove projekte i fotografije jer svakom novom idejom oduševi. Hugoyu je odradio kampanju i za brend IKEA te New York Times što dovoljno govori o njegovom kvalitetu. Kako izgleda kada naizgled nespojive predmete spoji u funkcije koje im nisu prirodne, pogledajte na njegovom Instagram profilu.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori