Pronašli smo Instagram profil koji spaja našu ljubav prema enterijeru i filmu
Pronašli smo Instagram profil koji spaja našu ljubav prema enterijeru i filmu

Pronašli smo Instagram profil koji spaja našu
ljubav prema enterijeru i filmu

Kada smo prvi puz otvorili rubriku Enterijer na filmu, želja nam je bila da kroz nju predstavimo enterijere i film – i enterijere na filmu. Međutim, ono što tada nismo znali da postoji – a što nam je neizmerno drago da smo u međuvremenu otkrili – jeste Instagram profil koji čini isto to. Pod korisničkim imenom @interiorandfilm krije se bogat i pažljivo uređen katalog filmske scenografije, te kadrova koji se ističu upravo svojim enterijerskim aspektima.

Kada kažemo pažljivo uređen, onda to zaista i mislimo. Skrolovanjem kroz njihov feed možete primetiti da su fotografije brižno posložne spram koloritnih tonova, pa tako postoje sekcije plavih, žutih, ružičastih scenografija. Zato, ukoliko vam je potrebna inspiracija za uređenje specifične prostorije u domu koja sadrži neku od ovih boja kao dominantnu, sada znate gde je možete potražiti.

Iako je dizajn seta na filmu nešto što pruža verodostojnost narativu, ukoliko je uspešno odrađen, mnoge njegove elemente zapravo nećemo ni primetiti tokom gledanja. Upravo zato, ovakvi profili daju nam mogućnost da sa posebnom pažnjom analiziramo ove aspekte filmskog kadra, uočavajući tako pojedine detalje koji su nam promakli dok smo pratili dešavanja u sceni.

Ne samo to, nego smo zahvaljujući ovom Instagram profili otkrili mnoga filmska ostvarenja koja nam prethodno nisu bila poznata, a koja su nas privukla upravo vizuelnim i dizajnerskim rešenjima. Posebno kada je reč o filmovima starijeg datuma, autentična scenografija omogućava da doživimo epohu u kojima su nastali i – što da ne – pronađemo primere u enterijeru koje bismo rado implementirali u sopstveni dom za dozu retro atmosfere.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori