Koja se filozofija krije iza dizajna reciklirane stolice Daisuke Yamamota
Koja se filozofija krije iza dizajna reciklirane stolice Daisuke Yamamota

Koja se filozofija krije iza dizajna
reciklirane stolice Daisuke Yamamota

Daisuke Yamamoto, vizionar koji stoji iza dizajna proslavljenje FLOW ARM Stolice, pružajući uvid u spoj funkcionalnosti, održivosti i jednostavnosti koji definišu ovaj izuzetan komad nameštaja.

Za izradu ovog komada korišćen je reciklirani čelik. Što se tiče oblika stolice, testirana je čitava formu koja bi funkcionisala kao stolica sa minimalnim brojem komponenata. Iako deluje potpuno jednostavna, bez mnogo naglašenih dizajnerskih struktura, ova stolica je zapravo u svakom smislu promišljeno kreirana. Naglasak je na korišćenju recikliranih materijala, čime se ističe dostupnost i njen karakter koji bi trebalo da oplemeni savremene enterijere.

Podizanje svesti o značaju recikliranih materijala

Značajna karakteristika stolice je brza montaža i robusnost postignuta jednostavnom strukturom. Ova karakteristika ne samo da govori o praktičnosti stolice, već se takođe slaže sa Yamamotovom vizijom stvaranja nameštaja koji prevazilazi prolaznu prirodu konvencionalnog dizajna. Međutim, ARM stolica je više od vizualno privlačnog komada izrađenog od recikliranog čelika. Sofisticiran dizajn stolice proizilazi organski iz razmatranja o životnom ciklusu i ponovnoj upotrebi materijala, crpeći inspiraciju za sam dizajn i iz prirode.

Yamamoto sažima suštinu FLOW projekta jednostavnim narativom. On objašnjava da je to vrsta projekta koji sami sprovode od početka do kraja, maštajući o bliskoj budućnosti. Izabrali su reciklirani čellik jer je to bio idealan materijal u pogledu održive upotrebe građevinskih materijala koji zaslužuju više pažnje u svetu dizajna. Iako vrlo mala inicijativa, ovaj dizajner veruje da grupa malih ideja može promeniti svet.

daisukeyamamoto_design
@daisukeyamamoto_design
daisukeyamamoto_design
@daisukeyamamoto_design
daisukeyamamoto_design
@daisukeyamamoto_design
daisukeyamamoto_design
@daisukeyamamoto_design

Koncept kreiranja ovih stolica odjeknuo je u svetu privlačeći sve veći interes ljudi kako iz Evrope, tako i iz Japana. Tim poznatog dizajnera sada aktivno traži saradnje sa galerijama kako bi proširio svoje delovanje. Osim stolica, izložba „FLOW“ na DESIGNART TOKYO, obećava i niz novih proizvoda, uključujući police i lampe. Ove kreacije proširuju etos FLOW projekta, doprinoseći budućnosti u kojoj održiv dizajn postaje ne samo izbor već i kolektivna norma.

Učitati još
Zatvori