Britanski reper Skepta oprobao se kao likovni umetnik
Britanski reper Skepta oprobao se kao likovni umetnik

Britanski reper Skepta oprobao se
kao likovni umetnik

Britanski reper nigerijskog porekla uveliko je poznat i van granica muzičke industrije. Njegov modni uticaj vidilj je u domenu sneaker kulture, a saradnja sa proizvođačem sportske opreme Nike i dizajniranje Shox i Air Max modela patika stavlja ga na radar modnih znalaca. Takođe, britanski reper i muzički producent pojavio se i kao zaštitno lice Diesel Fragrances kampanje. Skepta se nedavno oprobao i kao likovni umetnik, te će svoju prvu sliku prirediti u sklopu Contemporary Curated izložbe koja slavi nigerijsku kulturu.

Izložba Contemporary Curated zapravo je aukcija koja će ove godine sadržati oko 120 umetničkih dela, uključujući i Skeptinu sliku. Takođe, britanski izvođač, u ulozi kustosa, biraće do 12 radova koji najbolje predstavljaju kulturu Nigerije. Među umetnicima našli su se  Olaolu Slawn, Frank Bowling i Lynette Yiadom-Boakye.

Skepta, Mama Goes to Market, 2021.

Kako smo već naglasili, Skepta će na aukciji izložiti svoje delo Mama Goes to Market iz perioda adolescentnog života. Reper je istakao da je delo nastalo u proleće 2020. godine u trenutku kada su svi koncerti bili otkazani. Dodaje da se tada nije osećao dobro u svom domu i da je slika nastala upravo iz osećaja frustracije. Delo je naslikano za samo nedelju dana i prikazuje tri Afrikanke. Jedna od njih na leđima nosi dete na isti način na koji je Skeptina majka nosila njega.

Foto: Instagram, Sotheby’s

Učitati još
Zatvori