Prepisujemo od profesionalnih fotografa: Aplikacije za editovanje
Prepisujemo od profesionalnih fotografa: Aplikacije za editovanje

Prepisujemo od profesionalnih fotografa:
Aplikacije za editovanje

Obrada fotografija je must have pre svake objave na društvenim mrežama. Aplikacija je, vremenom sve više, a neretko su potrebni dani potrage dok se ne dođe do one prave. U nedostatku iskustva, odlučili smo da pozovemo u pomoć one kojima je fotografija strast i posao. Aplikacije koje su nam otkrili već su postale naša opsesija. Bilo da se i vi bavite profesionalnom fotografijom, ili koristite aplikacije amaterski, verujemo da će neka od ponuđenih biti pravo otkriće i za vas. Ukoliko ipak imate svog omiljenog saveznika, ne bi bilo loše da probate i neke nove filtere kojih je, priznaćete, nikad dosta.

Adobe Lightroom

Ovo je aplikacija koja obećava odličan kvalitet obrade, a neretko je koriste i profesionalni fotografi kao zamenu za photoshop. Adobe Lightroom kreirana je od strane izumitelja Adobe photoshop aplikacije što je čini naprednijom od svih ostalih mobilnih aplikacija. Ukoliko koristite fotoaparat, ova aplikacija definitivno mora da se nađe na vašem radaru. Aplikacija poseduje mnoštvo različitih filtera i efekata koji nisu napadni. Opciju uređivanja fotografija u RAW formatu, kao i manipulaciju eksplozicije, otvora blende i drugih bitnih podešavanja. Mi smo je već isprobali i možemo slobodno da kaćemo da je Lightroom mnogo bolja opcija čak i od photoshop-a. Lakša je za korišćenje i definitivno pruža bolje efekte.

@lightroom
@boringandempty / @lightroom
@blackprints / @lightroom

Photoshop Express

Kada je reč o profesionalnim aplikacijama za obradu fotografija, Photoshop Expres je još jedan odličan proizvod iza koje stoji Adobe kompanija. Za razliku od Lightrooma ova aplikacija više liči na njihov originalni Photoshop za računare. Ova aplikacija može biti savršen izbor za one koji ne vole mnogo vremena da provode uređivajući fotografije. U opciji imate svega oko četrdeset različitih filtera (ali veoma kvalitetnih) kao i sve osnovne opcije kao što su promena veličine, gradientnost i osvetljenje. Oni koji vole da prave otkačene kolaže, mogu slobodno odmah da pređu na korišćenje samo ove opcije, jer su upravo po collage jedinstvenim opcijama najprepoznatljiviji. Ukoliko vam treba brz, kvalitetan i jedinstven touch Photoshop Express je savršeno rešenje za sve content kreatore koji cene brzinu i efikasnost.

@stefdrinkwater / @photoshopexpress
@stefdrinkwater / @photoshopexpress
@parismumpower / @photoexpress
@parismumpower / @photoexpress

PICSART

Trenutno možda najpopularnija aplikacija kod ljubitelja opasno dobre montaže. Picsart je aplikacija koja vam nudi opcije kakve možete dobiti samo u zahtevnijim programima, kao što su: remiksovanje dve ili više fotografija, kloniranje i brisanje, dodavanje teksta i vodenog žiga, klipart i ostale napredne opcije. Zbog svoje velike rasprostranjenosti, ali i širokog spektra različitih opcija, dostupna je u free i premium verziji. Ukoliko vam je pored ekstremno napredne obrade fotografija podjednako bitna i video montaža, Picsart može da odgovori i na ovaj zahtev. Sasvim lep izbor opcija nudi i za one koji se bave video i GIF editom. Pored veoma naprednih verzija koji je razlikuju od ostalih aplikacija, nudi i odličan izbor filtera i standardnih opcija za editovanje. Od skoro Picsart je uveo i AI opciju za kreiranje različitih Avatara koji postaju sve popularniji na društvenim mrežama, te vam može pomoći da lako ispratite i ovaj trend. Sve što je na vama jeste da izučite šta sve ova aplikacija može i da samostalno pravite neverovatne edite.

@picsart
@picsart

Afterlight

Omiljena aplikacija ljubitelja umetničke fotografije jeste upravo Afterlight. Ova aplikacija specijalizovana je za manipulaciju bojama koje zapravo imaju moć da promene čitav koncept. U te svrhe nudi širok spektar različitih alata kojima možete da se igrate. Ono po čemu bismo je posebno izdvojili jesu filteri. Naime, Afterlihgt nudi širok spektar filtera keriranih od strane poznatih umetnika i fotografa a svaki od njih lepo je naveden i grupisan. Ko još ne bi voleo da mu fotografija bude obrađena na ovaj način? Pri samoj poseti njihovog Instagram profila zaljubićete se u edite koji su kreirani putem ove aplikacije, a posebno je preporučujemo onima koji edit rade na telefonu. Osvetljenje, unikatne boje, i zrnatost su stvari zbog kojih možemo da editujemo satima i svakiput se divimo ishodu.

@afterlight
@afterlight
@afterlight
@afterlight
@afterlight

TouchRetouch

Poslednja na listi jeste TouchRetouch aplikacija. Namenjena svima onima koji žele opciju brisanja i sređivanja detalja na fotografijama. Kada je reč o ovoj aplikaciji, fotografi širom sveta je obožavaju. Pri korišćenju nije potrebna preterana preciznost, a efekat koji dobijate je precizan. TouchRetouch može vam pomoći da izmenite piksele i uklonite detalje sa fotografije. Ukoliko vam je neki objekat „upao“ u fotografiju, za samo nekoliko sekundi možete ga potpuno odstraniti. Veoma brza, pouzdana i popularna aplikacija koju morate posedovati ukoliko cenite čisto okruženje i bavite se ozbiljnijim editom.

@touchretouch
@touchretouch
@touchretouch

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori