Art đir: Tri izložbe u Beogradu koje nude nove oblike savremene umetnosti
Art đir: Tri izložbe u Beogradu koje nude nove oblike savremene umetnosti

Art đir: Tri izložbe u Beogradu koje nude
nove oblike savremene umetnosti

U beogradskim galerijama trenutno možete pogledati izložbe radova sa kojima se do sada možda niste susreli. Sa jedne strane, tu je izložba bio-arta, specifičnog pravca u savremenoj umetnosti koji koristi prirodni svet kao svoji medijum. Sa druge strane, tu je interaktivna izložba augmentovane umetnosti, koja će vam ponudi novi ugao na virtuelno stvaralaštvo. Apstraktno slikarstvo, iako datira još iz 20. veka, i dalje predstavlja nešto manje voljen način likovnog izražavanja među publikom, pa je svaka izložba dobra prilika da se to promeni.

Galerija Novembar

Novom izložbom Coexistence u galeriji Novembar predstavljeni su radovi mađarske umetnice Adrienn Ujhazi. Ovo je jedinstvena prilika da pogledate postavku bio umetnosti, tj. bio-art radova. Priroda je uvek bila izvor inspiracije brojnim umetnicima, a u ovom slučaju ona je medijum kroz koji stvaralac komunicira svoju viziju. U slučaju Adrienn Ujhazi, forme koje koristi služe joj za istraživanje čovekovog odnosa sa drugim stanovnicima život sveta, kao i spone između umetnosti, nauke i tehnologije.

Izložbu možete pogledati do 5. marta 2023.

@galerijanovembar

Galerija Monolog

Balansiranje kroz prelamanje svetlost. Betonske dubine. naslove je izložbe trenutno postavljene u galeriji Monolog. Virtuelna umetnost postavljena u fizički prostor daje priliku za drugačiji doživljaj savremene umetnosti. Otelotvoriti digitalno stvaraštvo, pretvoriti ga u nešto opipljivo, a zadržati njegovu nestalnu prirodu zadatak je koji su pokušali da ostvare kreatvci iz umetničkog kolektiva Room69.

Da li su u tome uspeli, možete proveriti na interaktivnoj izložbi koja će trajati do 1. februara.

@r00m69

Galerija Štab

Izložba Horizonti umetnice Marije Šavije biće otvorena u sredu, 25. januara u galeriji Štab. Apstrakcija Marijinih slika dozvoljava da se na njima pronađu različita značenja – drugim rečima, pruža slobodu koju nudi otvoren horizont. Međutim, više od potrage ka smislu, ona zapravo pozivaju saosećanje sa koloritom i linijama. Slikarski jezik umetnice dozvoljava emocionalnu pre nego kognitivnu rezonancu sa radovima.

Izložba će biti postavljena do 5. februara.

@galerijastab
Učitati još
Zatvori