Šta nas sve čeka na Sziget festivalu ove godine?
Šta nas sve čeka na Sziget festivalu ove godine?

Šta nas sve čeka na Sziget
festivalu ove godine?

Exit je možda prošao, ali mi sa muzičkim festivalima nismo još uvek završili. Ovaj put idemo malo dalje od evropske prestonice kulture, u prevodu, spakujte kofere i spremite se za mali roadtrip sa prijateljima jer idemo pravac u Budimpeštu na Sziget festival!

Mnogi od vas već sigurno znaju o čemu pričamo, ali ako to nije slučaj, otkrićemo vam jedno pravo malo blago. Dobro, možda ne baš tako malo, jer Sziget na mađarskom znači ostrvo, pa se samim tim festival održava na prelepom ostrvu u srcu Budimpešte zvano Obuda ostrvo.

Festival traje 6 dana i održava se od 10. do 15. avgusta. Što drugim rečima znači da, ukoliko vam ova mala avantura zvuči primamljivo, požurite sa kupovinom karata dok ne budu potpuno rasprodate. Festival je izuzetno blizu, a znamo i samo da last minute spontani planovi, uvek budu najbolje uspomene.

Sziget Lineup za ovu godinu

Sziget festival je poznat po tome što godinama unazad dovodi velika svetska muzička imena na naše prostore. Naravno, ni ove godine nisu razočarali sa svojom postavom izvođača. Festival otvara Dua Lipa, a posle nas očekuju drugi veliki muzičari kao što su Kings of Leon, Justin Bieber, Tame Impala, Calvin Harris i Arctic Monkeys.

Svakako, razume se da su ovo samo headlineri za svaki od ovih šest dana. Bezbroj drugih izvođača kojima se podjednako radujemo biće na Sziget binama ovog leta. Naši favoriti? Milky Chance i Yung Lean.

Ceo ovogodišnji lineup možete naći na njihovom sajtu, kao i izvođače koji su bili prošlih godina ako ste znatiželjni.

Šta možemo da očekujemo od festivala?

Osim odličnih muzičkih nastupa, na festivalu će biti cirkus, sajam zabave, stand-up komedije i lutkarske predstave. Budite sigurni da na Szigetu ni jedan jedini trenutak neće biti izgubljen.

Oni koji su malo više avanturističkog duha, mogu kampovati na samom festivalu bilo gde na ostrvu. Mi smo ipak možda više za neki sladak apartman u centru grada, ali znate kako kažu – to each their own!

Za ljubitelje hrane takođe ima mnogo toga spremno. Festival nudi šarenoliki izbor ukusne hrane, sa mnogo vegeterijanskih i veganskih opcija. Ne brinite, ni oni koji već na umu imaju piće koje im najbolje ide uz muziku i igru nisu zaboravljeni.

Da ne bismo dužili o tome šta nas na festivalu očekuje, smatramo da je najbolje da se sami uverite kako atmosfera na Sziget festivalu izgleda. Verujte nam kada kažemo da je ovo samo delić onoga što biste tamo iskusili.

Foto: Sziget

Učitati još
Zatvori