Journal preporuka: Podkasti za učenje stranih jezika
Journal preporuka: Podkasti za učenje stranih jezika

Journal preporuka: Podkasti za
učenje stranih jezika

Nemojte biti Emily. Ako se pripremate za odlazak u stranu zemlju, naučite barem osnovne fraze kako biste se sporazumeli sa domaćinima. Mada je engleski sada već univerzalni jezik komunikacije, poznavanje još jednog stranog jezika zasigurno neće škoditi, a može biti od posebne pomoći kada se nađete na putovanju. U tome će vam sigurno pomoći podkasti posebno kreirani kako bi stranim slušaocima pomogli da savladaju jezik.

Italijanski

Learn Italian with Lucrezia podkast je kratkih epizoda, od svega nekoliko minuta, kroz koje vas vodi Lucrezia, rođena Italijanka. Njene su lekcije sažete, jasne i precizne, pa tako učenjem jezika ujedno učite i o italijanskoj kulturi. Dotiče se različitih tema na koncizan način, a sve iznosi jednostavnim italijanskim, koji je dovoljno jasan da možete razumeti čak i da jedva poznajete reči ovog jezika. Uz podkast, Lucrezia ima svoj YouTube kanal na kojem postavlja različite gramatičke i pravopisne lekcije. Ukoliko se držite njenih časova, nema sumnje da ćete italijanski veoma brzo savladati.

Španski

Easy Spanish podkast je kreiran za sve početnike u učenju španskog jezika. Njegovi domaćini rodom su iz različitih zemalja španskog govornog područja, pa ćete tako biti u prilici da čujete različite intonacije i načine izgovora, kao i pojedine razlike u značenjima koje postoje među zemljama. Obrađuju raznolike teme, koje se uglavnom tiču životnog stila u Španiji i drugim kulturama. Easy Spanish deo je serijala Easy Languages, pa tako možete pronaći njihove YouTube kanale ukoliko ciljate na neki drugi jezik.

Francuski

InnerFrench podkast je koji vodi rođeni Francuz, inače nastavnik svog maternjeg jezika. Iako od samog početka govori na francuskom, on to čini dovoljno sporo da možete razaznati pojedinače reči i zapravo razumeti veći deo njegovog monologa. Vokabular kojim se služi prilično je jednostavan, tako da je idealan za početnike, ili one koji su nekada govorili ovaj jezik, ali su vremenom ispali iz forme. Teme koje pokriva su svakodnevne situacije i dešavanja sa kojima se susrećemo, zbog čega je lakše da naslutite o čemu govori.

Fotografije preuzete sa: IMDb / Unsplash

Učitati još
Zatvori