Tri najpopularnija podkasta koja obrađuju kulinarske teme
Tri najpopularnija podkasta koja obrađuju kulinarske teme

Tri najpopularnija podkasta koja
obrađuju kulinarske teme

Verujemo da je naš magazin uspeo da okupi sve one koji posebno uživaju u gastronomskim iskustvima, a kulinarstvo smatraju umetnošću. Kako smo do sada imali razne interesantne predloge podcasta, odlučili smo da se posvetimo i vama koji ste tu kako bi vaše telo vrištalo od zadovoljstva uz nove kulinarske tehnike.

Istina, podcasta koji se bave samo i isključivo temama iz ove oblasti nema mnogo, ali ono što smo do sada uspeli da preslušamo i istražimo zaista može da zadovolji sve one koji žele da saznaju više o pripremi obroka, očuvanju namirnica ali i neke nove i interesantne trikove i recepte.

Donosimo vam predlog tri podkasta koja možete početi da slušate još danas dok pripremate vaš omiljeni obrok nakon napornog radnog dana. Uz podkaste savetujemo da poslužite i jednu čašu vina.

Table manners

Domaćin podcasta je Jessie Ware, a teme koje obrađuje tiču se hrane, porodičnih odnosa i vrednosti. Razgovor koji obavlja sa gostima iz sveta muzike, kulture i politike dešava se upravo za njenim stolom za ručavanje. Zvuči interesantno? Jessie je od momenta osnivanja podcasta pa sve do danas zaradila 52k pratilaca na svojoj društvenoj mreži Instagram, što samo svedoči o tome koliko je njena ideja originalna, a pristup potpuno drugačiji.

Za vreme trajanja podkasta Jessie nije sama, u vođenju razgovora pomaže joj majka Lennie koja ima ulogu cohosta, a u isto vreme majka i ćerka se savršeno nadopunjuju kada je reč o razgovoru sa gostima i u međusobnim stavovima i mišljenjima koje iznose. Lennie je fanovima podkasta omiljena po svojoj energiji i humoru koji ovaj podcast o hrani uz ručavanje sa gostima čini još posebnijim.

Dinner SOS by: Bon appetit

Još jedna veoma zanimljiva forma podcasta, Dinner SOS vođena je od strane master kuvara Chrisa Moroccoa koji priskače u pomoć svima onima koji imaju neki gorući problem u kuhinji. Njegovi gosti su rotirajući profesionalni kuvari koji su tu da na svaki vaš zahtev za pomoć odgovore savetom i ličnim profesionalnim iskustvom.

Podcast je veoma živahan i duhovit, sa puno informacija koje mogu pomoći da vaši budući manevri u kuhinji budu što uspešniji. Nakon što neko od publike zatraži pomoć, a profesionalni kuvari i Chris odgovore na pitanje, pozivalac je dužan da javi ekipi da li mu je savet pomogao da reši problem u kuhinji ili ne.

Više o ovom podcastu možete saznati na njihovom oficijalnom sajtu.

Razlog više da posetite njihov sajt je taj što vas tamo očekuje mnogo specifičnih i interesantnih recepata, recenzija restorana i kulinarskih tekstova.

Gostiona je način života

Ovaj podcast je pravi predlog za sve one koji su hedonisti, gurmani, uživaoci u svim ovozemaljskim lepotama. Host ovog podcasta dolazi nam iz Hrvatske, a pored svog podkasta redovno vodi i blog koji najviše govori na temu Balkanske kuhinje i naših domaćih recepata.

Neke od tema koje se obrađuju u ovom podkastu su: Razgovor sa nutricionistom, kako napraviti savršen rižoto, sommelier, vegan. Ukoliko ste ljubitelj balkanske kuhinje, ali pripremljene na vrhunski način, ovaj podcast kao i recepti sa sajta Gostiona biće vaš novi inspirativni gastronomski kutak.

Sajt možete posetiti na linku ovde.

Foto: @gostiona; @bonappetitmag; @tablemannerspodcast.

Učitati još
Zatvori