Željko Joksimović snimio pesmu na čak dva jezika, a evo ko se pojavljuje u spotu
Željko Joksimović snimio pesmu na čak dva jezika, a evo ko se pojavljuje u spotu

Željko Joksimović snimio pesmu na čak dva jezika, a evo ko se pojavljuje u spotu

Najveći balkanski pop pevač Željko Joksimović pre samo mesec dana objavio je duet sa Svetlanom Cecom Ražnatović. Već danas nam stiže pravi letnji hit i to na dva jezika. Iz kuhinje velikog kompozitora upravo je objavljena numera Ela na grčkom i srpskom jeziku, koja snažno podseća na njegove najveće hitove od pre 20 godina. Zanimljivo je da je u spotu za pesmu Ela pojavljuje manekenka Tijana Šarenac. Ona je pre tačno 24 godine snimila sa Željkom njegov prvi video spot, za numeru Habanera.

Željko Joksimović i pesma Ela

Početkom godine, popularni pevač je najavio da nam uskoro stižu nove pesme. Tokom prethodnih dana nastao je pravi metež na mrežama kada je Željko Joksimović objavio kratak tizer numere Ela. Jedva čekamo pesmu, ali i album, Bravo maestro, Prava stvar za leto i Biće ovo hit kao i sve tvoje, samo su neki od komentara na mrežama nakon objave tizera.

U istoriji naše muzike ne pamti se da je neki izvođač snimio pesmu i na grčkom jeziku. Joksimović je, podsetimo, i u Grčkoj velika zvezda, ali i prijatelj s mnogim njihovim pevačima. Nikos Vertis pevao je s njim na koncertu u Atini i Lane moje. Pesma Olovni vojnik postala je i svetski hit kada je Antonis Remos odlučio da je obradi. Remos je nedavno nastupio u Beogradu, a Joksimović je bio u publici.

Željko Joksimović

Zanimljivo je da Željko govori čak šest jezika i to srpski, ruski, poljski, grčki, engleski i francuski. Kompletnu muziku, aranžman i produkciju nove pesme radio je Željko, a tekst potpisuje Miloš Roganović.

Sve te pesme koje se nalaze na novom albumu stare su četiri, pet godina i ja ih ljubomorno čuvam u ladici. Zašto ih toliko čekam? Volim da eksperimentišem u muzici, a imao sam i drugih obaveza. Ali, mislim da je ova jesen pred nama period kada će te pesme biti predane publici, da budu njihovo vlasništvo – izjavio je nedavno Joksimović.

Foto: Promo / Youtube

Učitati još
Zatvori