Zdravko Čolić u pratnji simfonijskog orkestra dolazi u Arenu Zagreb
Zdravko Čolić u pratnji simfonijskog orkestra dolazi u Arenu Zagreb

Zdravko Čolić u pratnji simfonijskog
orkestra dolazi u Arenu Zagreb

Regionalna pevačka zvezda, Zdravko Čolić26. decembra vraća se pred zagrebačku publiku. Vraća se na isto ono mesto gde su se pre četiri godine, nakon spektakularnog trosatnog koncerta, i rastali – Arenu Zagreb. Ovoga puta, sa sobom dovodi čak 50 vrhunskih muzičara. Sjajnih instrumentalnih solista novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad.  Biće to prilika da Zagrepčani, nakon banjalučke premijere koncertnog programa sa simfonijskim orkestrom, uživaju u posebno odabranom repertoaru i još posebnijim aranžmanima, koje potpisuje dirigent Fedor Vrtačnik

Uz neke od najlepših i najvećih ljubavnih pesama otpevanih na ovim prostorima, poput  ‘Ti si mi u krvi’, ‘Produži dalje“, ‘Gori vatra’, ‘Ljubav je samo riječ’, ‘Noć mi te duguje’ te ‘Svadbarskim sokakom’, u jednoj sasvim novoj emociji koju će začiniti simfonijski orkestar, Zagrepčani i njihovi gosti polako će ispratiti ovu godinu, na nesumnjivo – najtraženijem novogodišnjem koncertu.

Tokom bogate i zavidne karijere koja traje već pet decenija, Zdravko Čolić nastupao je u svim najvećim koncertnim i sportskim dvoranama, kao i na stadionima na Balkanu. Međutim, tek se odnedavno odlučio isprobati u koncertnom programu koji se oslanja na simfonijski orkestar.

S obzirom na formu koncerta, Arena Zagreb će, specijalno za ovu priliku, biti ispunjena isključivo sedećim mestima, zbog čega će sam kapacitet dvorane biti ponešto smanjen. Ovo je i svojevrsni podsetnik za sve generacije koje obožavaju ovog muzičkog velikana, da svoje ulaznice osiguraju na vreme, putem Eventim stranice.

Posetioce očekuje koncert po svemu drugačiji od do sada viđenoga. ipak, jedno ostaje isto – Čolićev upečatljivi vokal, zarazna energija te posebna povezanost s publikom, i ovoga puta će zasigurno godinama ostati u sećanjima prisutnih.

Foto. Indir Merdanović

Učitati još
Zatvori