Zara Larsson izbacila je novi singl “Can’t Tame Her” i time najavila treći studijski album
Zara Larsson izbacila je novi singl “Can’t Tame Her” i time najavila treći studijski album

Zara Larsson izbacila je novi singl “Can’t Tame Her” i time najavila treći studijski album

Švedska pop pevačica Zara Larsson krajem januara objavila je povratnički singl Can’t Tame Her koji ujedno predstavlja najavu za njen treći studijski album.

Ovim projektom Zara započinje sasvim novo muzičko poglavlje. S obzirom na to da na momente – kolokvijalno rečeno – neodoljivo podseća na planetarni hit Blinding Lights, moramo priznati da je pop pevačica nakon nekoliko godina stagnacije ovog puta snimila pesmu koja postaje hit nakon prvog slušanja.

Pesma snimljena u synth-pop ritmu

Singl Can’t Tame Her snimljena je u synth-pop ritmu koji je naročito veliki broj sledbenika imao 1980-ih i tokom prve polovine 2000-ih. Početkom 2020. godine ovaj ritam je ponovo kroz svoj album After Hours prikazao i osvežio kanadski pevač The Weeknd. Mnogobrojne kolege u muzičkoj industriji počevši od Ave Max, pa sve do repera Toryja Laneza, fanatično su pošle njegovim stopama. Može se primetiti da je nastupio novi synth-pop pravac, koji iz godine u godinu sve više dobija na popularnosti.

via @zaralarsson

Himna sopstvenog oslobođenja

Larssonova je novi singl objavila u sklopu sopstvene muzičke kuće Sommer House koju je osnovala sredinom 2022. godine. Melodiju i tekst pesme potpisuju britanski muzičar MNEK i Zara Larsson. Can’t Tame Her, pored impulsivnog dance ritma, sa sobom donosi i tekst pun samopouzdanja i motivacionih poruka koje pozivaju da se svako oslobodi spoljašnjih lanaca i očekivanja, kojima smo vezani zbog drugih. I sama pevačica je u jednom od poslednjih intervjua ukazala na činjenicu da ljudi veoma često svesno ili nesvesno oduzimaju osobenost svakoj jedinki tako što pred nju stavljaju brojne norme i ograničenja. Nova pesma predstavlja pravi bunt upravo protiv takvog načina razmišljanja i u refrenu snažno naglašava: No, you can’t tame the girl ’cause she runs her own world.

via @zaralarsson

Pesma je praćena futurističkim spotom koji počinje u liftu tako što Zara u ogledalu upoznaje svoju novu i egzotičnu verziju. Ona je izaziva da pređe granicu dozvoljenog i pređe u drugi svet u kome ne postoje granice. Nakon što prihvati poziv, drugi deo spota uvodi alternativnu verziju pevačice na pun plesni podijum, uz snažno pozicioniranje pulsirajućeg synth-pop ritma. Time odražava novootkrivenu slobodu na koju simbolično više ništa ne može da utiče.

via @zaralarsson

Dosadašnja muzička karijera 

Zara Larsson svoju pevačku karijeru otpočela je još kao jedanaestogodišnjakinja u popularnom show programu Ja imam talenat. U razmaku od nekoliko godina, usledila je uspešna internacionalna karijera koja je krenula početkom 2015. godine zahvaljujući pop pesmi Uncover. Nakon toga su se ređali hit singlovi Lush Life Ain’t My Fault. Sve je naposletku zaokruženo albumom So Good, četvorostruko nagrađen MTV Ema nagradama u više kategorija. Nažalost, Zara Larsson nakon i više nego uspešne 2017. godine nije uspela da održi kontinuitet u snimanju hit pesama. To je dovelo do dugog perioda stagnacije, koji nije uspeo da se pokrene ni 2021. godine nakon albuma Poster Girl. Međutim, kako nam je novi singl Can’t Tame Her ponudio jednu sasvim osobenu i mnogo interesantniju Zaru Larsson sigurni smo da je pravo vreme da nastavi tamo gde je stala 2017. godine. Možda baš ove godine ostvari svoju veliku želju, a to je prvo mesto na Billboard Hot 100 listi.

Fotografije preuzete sa: Profimedia / @zaralarsson

Učitati još
Zatvori